Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT citogenetske preiskave

citogenetske preiskave

spoštovani!

pred enim tednom sem imela abrazijo, že tretjo zaporedoma:-(. pred tem sem dvakrat že zanosila s prejšnjim partnerjem in obe nosečnosti sta potekali vredu z rojstvom zdravega otroka.tudi sedanji partner ima otroka iz prvega zakona.
Ker tudi tokrat nosečnost ni potekala vredu(ni bilo utripa) sem morala v desetem tednu na abrazijo in ginekolog mi je dal napotnico na katero je napisal- prosim za evakuacijo in citogenetske preiskave.na kliniki so mi opravili abrazijo in dejali da je tkivo bilo poslano na citogenetske preiskave. kakih druh preiskav ni bilo, čeprav mi je sestra v ambulanti rekla, da bova oba s partnerjem morala na odvzem krvi.nobenemu od naju ni bilo treba dati krvi. zanima me kako te preiskave sploh potekajo,ali šele na osnovi rezultatov tkiva, ki ga bodo pregledali greva midva na pregled?
glede na to, da me biološka ura že precej preganja(38 let)me zanima, kako dolgo je treba čakat na te preiskave? rada bi počakala na rezultate, kajti ne bi rada da se žalostna zgodba spet ponovi.

hvala in lepo pozdravljeni

Ko bodo dokončane kromosomske preiskave tkiva,se bodo odločili ali je smiselna tudi kromosomska analiza pri vaju.
Glede na to, da že imata oba zdrave otroke je verjetnost, da bi bila vzrok spontanim splavovm uravnotežena kromosomska sprememba pri enem od partnerjev zelo majhna.
Žal je tudi res, da so v vaši starosti spontani splavi mnogo pogostejši kot pri mlajših nosečnicah, deloma tudi zato, ker prihaja pogosteje do naključnih kromosomskih nepravilnosti ploda, ki zato spontano odmrejo, deloma pa tudi zaradi manjuspešnega vgnezdenja.Teh pojavov danes ni mogoče preprečiti niti zdraviti.
LP

New Report

Close