Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost citati velikih katolikov

citati velikih katolikov

Kriza, kakšno svetohlinstvo!!

Še dobro, da so ženske v tistih časih znale izkoristiti tisto malo svojih prednosti, ki so jih imele pred moškimi.

Eh, to je čisti sexizem in šovinizem.

Yes za minike! Kdo si pa želi v nebesa? V peklu je ta velk žur!
p.s. kšno krepko bi lahko tud čez duhovnike rekl: jih ma kr neki otroke, ne lih zakonske, tko da se itak srečamo tm spodi…

Čudna so pota Gospodova !

niste pogledal da večina jih je blo napisanih v začetnu našega štetja… mal smo pa že napredval…še taužnt let, pa boste enakopravne. bwahahaha .)

…thee shall all burn in hell… yaaaaaaaaaaawwwwwww….

666

Thou art beastmaster. This is the number of the beast….666….
I summon upon thee Azazel, Belzebub, Lucifuge Rofokale, Astarot, Magot, Asmodee, invoke thee :)))))

TAko kot še danes to počnejo.

No, ja, Megaboy, saj imaš prav, verjetno so bili ti citati svarilo moškim na splošno, ne samo duhovnikom. Take izjave so po mojem popačena priredba svetega pisma, vsaj jaz ne vem, da bi v svetem pismu tako konkretno zaničevali ženske. Seveda je noter tudi par močnih, npr. zakaj naj bi ženska imela dolge lase in nosila pokrito glavo ipd.
Ampak še vedno sem mnenja, da so zato tako slabo govorili o ženskah, ker so se zavedali njihovega “vpliva” nad moškimi. Marsikateri moški je zaradi ženske izgubil pamet in glavo in treba se je bilo že vnaprej zavarovati, da bi bilo takih primerov čimmanj.
Če je pa kljub temu kateri uspelo zmešati moškega, je bila pa čarovnica. :))

Metulko, a bi se ti rad krvav useknu? :))

Cerkev v ta visok procent šteje vse, ki s(m)o bili krščeni … koliko pa se potem vsak posameznik čuti pripadnika te vere pa je povsem drug procent …

lp

…..v 21 stoletju so pa ženske že duhovnice……

In pri vsem tem so pozabili, da skoraj 50 % prebivalstva na svetu predstavljajo ženske … drugo polovico pa so ženske rodile …

Tini

zdi se mi,da je žensk že več kot 50%,so pač bolj vzdržljive !

Sveto pismo je nastalo iz prepisov starejsih knjig in zvitkov,prepise pa so po mojem mnenju vedno prilagajali tako,da so bili vsec predvsem narocnikom . Pravilno razumeti Sveto pismo je zelo tezko,s tem se verjetno vsi strinjamo.

Gornji citati pa…se vam ne zdi,da se med vrsticami skriva strah?
Sovrastvo,ki to ni,pac pa je zavracanje zensk iz strahu ,ker se jim niso mogli odreci,ker so jih intelektualno presegale ..?,ker so duhovniki prezivljali svoje druzine,s tem pa je Cerkev izgubljala ogromno bogastva v materialnem smislu…

Znan rek:
“Za vsakim uspesnim moskim stoji pametna zenska .”

a si ti kak zahojeni cerkveni podrepnik?so te pozabil šicnt 45 leta?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close