Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Ciste in kalcinacija

Ciste in kalcinacija

Pozdravljeni!

Stara sem 45 let in zadnjih 5 let opažam, da postajajo moje prsi polne cist, vnetij, zatrdlin. V bistvu si jih ne morem niti pregledati, ker so polne naštetega. tako, da sem se vsega skupaj navadila in morda ne bom reagirala pravočasno. Posledično sem tudi reden gost ambulante za bolezni dojk.
Moja babica in mama sta imeli raka na prsih, obe sta rak preboleli, struktura njunih prsi je podobna moji. Trudim se, da imam normalno težo, se rekreiram, edini greh je kava. Po postenju v januarju 2011, v omenjenem mesecu nisem imela bolečih prsi v 2. polovici ciklusa, sedaj pa se je pojavila stara zgodba.
Ker me vse skupaj čedalje bolj moti, sumim tudi, da se približujem menopavzi (ciklus imam še vedno reden), me zanima, če obstaja kakšna možnost preventivne odstranitve obeh dojk? Sliši se drastično, ampak na vse skupaj gledam preventivno. Sklepam, da bi morali odstraniti tudi bezgavke? Svojih prsi ne bom pogrešala oz. zadovoljna bom z rekonstrukcijo.

Hvala za odgovor.

Priporočam vam, da se posvetujete v ambulanti za onkološko genetsko svetovanje na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, kjer boste pridobila podrobnejše informacije o velikosti tveganja ter na vašo željo opravite tudi genetsko testiranje.

Hvala za odgovor.
Bom poiskala nasvet v predlagani smeri.

Iris

New Report

Close