Najdi forum

Pozdravljeni,

Eno leto se že zdravim pri zobarju za cisto pod zobom – vbrizgavajo zdravilo. Cista je velikosti oreha, nič me ne boli. Nekje na internetu sem prebrala, da je možno to pozdraviti z akupunkturo, kot pomoč pri uravnovešenju telesa, da se samo bori in zatre cisto.
Ker zoba nisem še pripravljena dat ven, časa imam pa zelo malo saj se cista širi in najeda kost me zanima kakšne so vaše izkušnje s tem in ali je vredno poskusiti, ter koliko časa bi bilo potrebno zdravljenje.

Hvala.

Lep pozdrav, N.

Draga Nejka41!

Zdravljenje cist z akupunkturo je najbolj uspesno s kombinacijo kitajskih zelisc, predvsem tistih, ki jih zdravilec pripravi osebno za vas, t.i. formula.

Sama se nisem imela izkusenj z zdravljenjem zobne ciste, zato vam ne morem povedati kaj dost o mojih izkusnjah.

Seveda pa je zdravljenje z akupunkturo in zelisci relativno dolgo, povprecno potrebujemo 12 do 14 zdravljenj, za zdravljenje cist. Seveda je ta stevilaka povprecek, vse zdravljenje je odvisno od vase kostitucije, starosti, izvor bolezni, saj je cista v TKM simprom in ne bolezen.

Predlagam, da kar najhitreje obiscete dobrega akupunkturista, ki uporablja tudi materio medico (kitajska zelisca) individualizirano – to pomeni, da formulo pripravi samo za vas, vas sistem in neravnovesje, ki povzroca nastanek ciste. Pomembno je, da zdravilec pozna povezanost posameznih zob z meridiani in organi. Pogovorite se z njim in mu povejte, da cista nacenja kost.

Ce sem povsem odkrita, bi vam svetovala, da zob izruvate in tako zascitite bolj pomembno celjust. Ce je kostna celjust zdrva in mocna ne bo noben problem narediti nadomestni zob. Po tem posegu pa bi vas mocno spodbujala, da se pricnete zdraviti po TKM, da se ciste ne bi ponavljale.

Verjetno to ni ravno informacija, ki ste jo pricakovali ali zeleli, vendar je iskrenost najpomembnejsa terapija.

Vsekakor pa se oglasite do TKM zdravilca in se pogovorite se z njim/njo.

Vse dobro in lepe praznike vam zelim!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close