cista spodnja celjust
Spostovani,
24.10. 2005 so mi odkrili v spodnji celjusti cisto (Cystis anguli mand. lat. dex), zelo obsezno, 6 krat 5 centimentrov. Bila sem operirana, vzeli so mi vzorec in patohistološki izvod se je glasil “incizijska biopsija angulus mandibule desno: ondontogena karatocista.
Vceraj pa so mi spet odkrili cisto, tokrat manjso 3 krat 1 cm, na istem mestu in spet bom imela operacijo.
Zanima pa me, ali je slednja povezava mozna, namrec bolecin v ustih nisem imela, se pa slabo pocutim na splosno. Sem brez energije, boli me glava, poslabsal se mi je vid, cutim stalno napetost v usesu in mi je na splosno slabo.
Enako sem se pocutila tudi leta 2005, ko so mi odkrili cisto.Takrat sem sla dati kri, vodo, sla k zdravniku za glavo, ki mi je odkril lazjo migreno, ampak vse je bilo v mejah normale. Pocutila sem se pa resnicno slabo. Zdaj je z menoj enako in ne vem tocno kaj naj naredim.
Zanima me, ali je s strokovnega vidika mozna povezava med temi simptomi – cista – slabo pocutje, ali gre to za locena dejavnika? Naj povem se, da sem stara 23 let in sicer zivim zdravo, zato mi ni najbolj jasno od kje to izredno slabo pocutje.
Zelo VAM BOM hvalezna za odgovor,
zelim Vam vse dobro,