Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina cista na ledvicah- kaj narediti?

cista na ledvicah- kaj narediti?

Spoštovani!

Težko rečem. Včasih gre za kakšno blažje vnetje, pa pride do tega. Niti ni nujno bakterijsko vnetje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

pozdravljeni,

Mene pa zanima, kako potekajo operacije ledvic ( odkrili so mi cisto, ki je velika 3×4 cm in njena stena je neenakomerno debela). Danes sem bila na razgovoru z svojim urologom in mi je dal dve opciji opazovanje ali oprecija, odločila sem se za slednjo? kaj lahko pričakujem? koliko casa bom na bolniski? in kaoliko se caka na operacije?

hvala za odgovor,
ana

Spoštovani!

Glede čakanja vam ne znam odgovoriti, glede okrevanja pa lahko rečem le okvirno, da 4-6 tednov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Imam bolečine v križu, pa me zanima ali te bolečine izhajajo iz ledvic, bil sem na UZ trebuha, parenhim desne ledvice v zgornjem polu zažet v premeru 2cm, lahko brazgotina po vnetju, v levi ledvici so majhne pelvične ciste

Največkrat ne, žal pa je to brez pregleda nemogoče zanesljivo potrditi

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani,

pred kratkim sem bila na UZ abdomna in sečil, zaradi prisotnosti eritrocitov v urinu, ter bi vas lepo prosila za pojasnitev izvida. Že od otroštva imam diagnosticirano podkvasto ledvico, posebnih težav mi sicer ne povzroča. Na izvidu piše, da manjša leži desno (7,8 cm), večja leži levo (10,9 cm), parenhim desne je tanjši, parenhim leve je ohranjen, obojestransko brez zastoja. Ledvici sta povezani s parenhimsko plastjo pred aorto širine 1,5 cm. Kaj pomeni, da je parenhim desne tanjši, predstavlja to kakšno nevarnost?

Najlepša hvala za vaš čas in lep pozdrav!

New Report

Close