Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk cista na dojki

cista na dojki

Pozdravljeni,

V mesecu juliju sem na desni dojki zatipala bulo in se seveda takoj naročila na pregled pri zdravniku. Začutil je bulo in me napotil na pregled ultrazvoka pod stopnjo nujnosti. Napotna diagnoza je bila Mastopathia fibrocystica bill. Na pregledu ultrazvoka so ugotovili vidno solitarno enostavno cisto 0,56cm ter da je vidno atrofično žlezno tkivo. Povedala sem tudi, da me neprestano boli dojka in seveda posledično desna roka, ker je bolečina res močna. Malo se mi zdi čudno, da nisem dobila nobene ponovne kontrole ali pa vsaj napotkov kaj narediti, če bo bolečina skoz prisotna. Kaj menite Vi, lahko naredim še kakšen pregled ali obstaja kašna terapija za to vrsto ciste?

Hvala za odgovor.

Redno opravljajte samopregledovanje dojk in poskušajte mesečno spremljati velikost ciste. Če vas roka in dojka močno boli, se posvetujte s specialistom ponovno. Lahko bi naredila terapijo z glinenimi obkladki, da malce ublažijo bolečino, glinene obkladke dobite v vsaki malce bolje založeni lekarni. Bolečino umirjajo tudi ponavljajoči obkladki s smrekovim mazilom ter redne vsakodnevne masaže dojke, da pospešite prekrvavitev in cirkulacijo limfe. Vzrok omenjene bolečine, bi lahko bil tudi v vratni, prsni hrbtenici, nepravilni drži, obremenjevanju roke ali pa v hormonskem neravnovesju.
Opravljajte preventivne preglede s pomočjo metode BreastScan, ki bo izmerila temperaturo v tkivu dojk in spremljala metabolizem celic.

Spoštovani!

 

Stara sem 43. Bila sem na MR jeter, da so mi potrdili FNH, in so mi v izvidu napisali, da imam v levi dojki večjo enostavno cisto, velikosti 29x22mm. Kakšne vrste cista je to? Bi morala opraviti še kakšen pregled? Hvala za odgovor.

New Report

Close