Najdi forum

Pozdravljeni,
prosim za razlago MRI kolena in vaše mnenje glede nadaljnih postopkov zdravljenja. Lahko tako koleno obremenjujem s športom (kolesarjenje, hoja, tek)?
Citiram izvid:
“Izliva ni. Centralno linearno izrazito povišan signal v medialnem menisku na prehodu posteriornega roga v telo, ki nakazano sega do tibialne sklepne površine – ruptura (lahko le intrasubstančna), verjetno tudi stanje po predhodni delni miniskektomiji (posteriorni rog je majhen). Posteromedialno ob menisku je nekaj drobnih parameniskealnih cist.
Med globokimi in povrhnjimi vlakni medialnega kolateralnega ligamenta je delno septirana cista, ki prečno meri do 1×3.5 cm,kraniokavdalno pa do 6.5 cm; kavdalno sega vse do rarastišča pes anserinus in tibilnega tunela grafta ACL. Najverjetneje gre za povečano burzo medialnega kolateralnega ligamenta – burzitis. Ni vidne jasne komunikacije opisane ciste s prej opisano parameniskealno cisto oz. rupturo meniska ali tibialnim tunelom. Graft sprednje križne vezi ima primeren signal, potek in strukturo. V tibialnem in femoralnem tunelu je še vedno prisoten precej tekočinski signal, vendar tunela nista razširjna.
Znaki hondropatije 2 do 3 srednjega dela patele.
Ostale muskuloskeletne strukture desnega kolena so primerne.
Zaključek:
Verjetno velika burza medialnega kolateralnega ligamenta-glej opis.
Ruptrua medialnega meniska z manjšimi parameniskealnimi cistami.
Hondropatija gradus 2 do 3 patele.”
Hvala za odgovor in lep dan želim.
Ana

Spoštovani,

v izvidu opisujejo kolekcijo tekočine v predelu goleničnega poteka notranje stranske vezi, tekočino v goleničnem tunelu, raztrganino notranjega meniskusa z omejenimi tekočinskimi kolekcijami na njem ter okvaro sklepnega hrustanca pogačice okrog polovice debeline.

Pred nadaljnjimi obremenitvami priporočam razčistiti vzrok draženja in ga odpraviti. Vzrok je lahko razgradljiv vijak za pritrditev sprednje križne vezi na golenični strani.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,

imam podobno težavo, pred 4 leti so mi opravili artroskopijo, kjer so mi ugotovili rahlo natrgano križno vez ter strgan medialni meniskus. Ob operaciji mi je bila odstranjena dobra tretjina poškodovanega meniskusa (rečeno mi je bilo da imam na mestu zmehčan hrustanec), po operaciji se mi je stanje občutno popravilo, športno sem bil aktiven spet kot pred poškodbo.
Zadnje leto pa so se začele pojavljati bolečine, sicer drugačne od prvotnih kjer so bile kritične torzijske obremenitve kolena – tokat je znalo koleno boleti dosti bolj dolgotrajno. Opravil sem že magnetno resonanco, katerega izvid tukaj citiram in vas obenem lepo prosim za razlago oziroma pomoč.

“Nehomogen signal iz artikuliranega hrustanca v medialnem delu sklepa, posteriorno je videti zmerne znake subhondralne sklerozacije spongioze. Drugih sprememb intenzitete signala iz skeleta ni videti.
Medialni menisk ima nehomogen signal, centralno je hiperintezivno spremenjen v korpusu in v posteriornem rogu, kjer je videti hiperintenzivno špranjo do površine meniska. Ob korpusu medialnega meniska parameniskalne cistične spremembe.
Lateralni menisk, krićni ter kolateralni ligamenti ne kažejo sprememb oblike ne signala, ni videti znakov izliva.
Gre za znake degeneracije osteohondralnih površin v medialnem delu sklepa, cistična degeneracija in poškodba medialnega meniska.”

Vnaprej hvala za odgovor oziroma pomoč!

Lep pozdrav,
Grega

Spoštovani,

v izvidu MR opisujejo okvare sklepnega hrustanca notranjega končnega dela
stegnenice in zadnjega dela notranjega meniskusa.

Vsekakor vam lahko pomagamo. Zelo verjetno bo koleno potrebno operirati
(moram videti vaše koleno in slike MR). Naše storitve so samoplačniške. Čakalnih dob nimamo.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close