Pozdravljeni,
Imam samo informativno vprašanje glede želodca. že dobro leto dni sem na preiskavah zaradi želodca (lani sem se prav tako k vam obrnila že po odgovor na moja vprašanja). Od mnogih pregledov še vedno nekako ne vemo točno kaj se dogaja. Pred letom dni so mi odkrili izboklino v v velikosti 2,5 cm. Bile so opravljene preiskave in dobila odgovor, da je to vranica, ki tišči v želodec. Nato sem imela čez čas (poleg še drugih pregledov glede želodca) še preventivni pregled-gastroskopijo, in mi rekli, da imam neko cisto v želodcu. Spet sem bila poslana na endoskpski ultrazvok, vendar je naj bi pokazalo, da je to vranica ki tišči v želodec, a tokrat je bila izmerjena velikost t.i. ciste 3,6cm. Medtem ko UZ trebuha je pokazal, da ko ležim na hrbrtu je vranica na svojem mestu in da je vidna neka cista, toda je endoskopski UZ to izpodbil. Ne vem več, kaj si naj mislim. Vranica, je ali ni??? To se sedaj sprašujem, ampak pravijo da je endoskopski UZ zanesljiv in 100% pregled. Toda zakaj UZ trebuha kaže drugače?? Sedaj imam v kratkem še CT slikanje. Zanima me, ali bo sedaj CT resnično in dokončno pokazal kaj to je v resnici. Cista ali vranica???? Bilo je tudi odvzeto tkivo, ki je pokazalo, da ni GIST in da ni tumorske rasti, za kar sem bila najbolj srečna na svetu. Ampak ta cista bi glede na preglede lahko rekla da raste, ali pa se morda vranica pač drugače dotika želodca. Ali je res resnično možno, da bi vranica prešla iz svoje lege, ali kako?? Ne vem, preprosto ne vem in ne razumem, in zato iščem odgovore, kajti na začetku so mi rekli, da v kolikor je to cista, da mi jo bodo morali operativno odstraniti, ker baje ni ravno najboljše če se nahaja v želodcu (in verjetno kjerkoli drugje). Preveč sem že psihično utrujena od teh pregledov, ki se vlečejo že eno leto! Lepo vas prosim za kakršnokoli mnenje.
Najlepša vam hvala!
Z lepimi pozdravi v upanju na najboljše.
Maja
Spoštovani!
Skušala vam bom malo olajšati stisko, v kateri ste se znašli. CT je precej natančna preiskava, ki bo dosedanje nejasnosti pojasnila, tako da je res treba še malo počakati. Če so vam že delali biopsijo in niso našli nevarnih celic, se res ni treba tako bati! Vsaka preiskava, ki so vam jo naredili, nekaj pove, vse skupaj pa bodo pojasnile, kaj je opisana sprememba. Če jo gastroenterologi opazujejo, so mnenja, da za vas ni nevarna. Zato kar pogumno, še na CT!
Lep pozdrav! Marija Štefančič Gašperšič