Cista
Pozdravljeni!
Sem redna bralka foruma, vendar še nisem zasledila podoben problem!
Pred dvema mesecoma sem imela splav, katerega, sem mislila, dobro prenesla. Po štirih tednih sem dobila menstrucijo. Vse vredu. Po desetih dneh sem pričela močno krvaveti. Ginekologinja mi je rekla, da so me malo preveč ”spraskali” in da se mi je pojavila cista na levem jajčniku. Za prenehanje krvavitev sem dobila Orgametril tablete, katere bom jemala 14 dni po dve na dan. Naročila mi je, če po treh dneh krvavitev ne bo prenehala, se moram oglasiti pri njej drugače po menstruciji približno čez 3 tedne!
Kaj se dogaja in kaj je s cisto!
Najlepša hvala!!
Draga Nika,
Zelo malo možnosti je, da ima glede “spraskanja” vaša dravnica prav, ker bi potem sluznica maternice zelo verjetno bila stanjšana, pri čemer za ustavitev krvavitve Orgametril ne bi bil prava terapija. Pač pa je krvavitev ob zadebeljeni sluznici kompatibilna s cisto, ki jo tudi omenjate in v tem primeru je terapija pravilna. Cista s samim splavom nima nobene zveze in tudi z načinom “praskanja” ne. Verjetno je bila motena ovulacija in je nastala hormonsko aktivna cista, ki bo morda po terapiji z Orgametrilom izginila. Če ne bo, je vredno poskus ponoviti še dvakrat, nato pa se bo videlo naprej, kako in kaj.