Najdi forum

Spoštovani!

Stara sem 21 let in nikdar nisem imela problemov s svojimi zobmi. Imam popolnoma zdrave, brez plomb, brez nicesar. Zobar nikoli ni imel dela z mano, naredila sem aaaa, to je bilo vse. Nikoli nobenega slikanja ali kakrsnega koli “posega”.

Zdaj pa je zgodba drugacna. Moje zobovje je sicer se vedno popolno, vendar:

pred pol leta se mi je na levi strani na podrocju osmice vnela dlesen, postala je nekaksna “ziva rana”, iz nje mi je tekel tudi gnoj, ampak sem mislila, da gre za navadno vnetje in potrpela.

Zdaj me je zacelo skeleti, ko sem pila…boleti, zato sem se odpravila k zobarju. Ugotovil je vnetje in da mi raste modrostni zob, sicer na obh strasneh. Dal me je na slikanje – IN:
imam cca 4 cm velko cisto, oziroma na levi strani mi manjka kost – tam je cista.
Kot nujno so me poslali v Lj, na stomatolosko kliniko, tam so ugotovili podobno – cista, kosti ni … od kje to izvira ne vedo, predvidevajoda od modrstnega zoba.
Zdaj mi bodo 21. dec vzeli tkivo & spulili modrostni zob…potem bodo videli kako in kaj, mogoce bo potrebna operacija.

Stvar je v tem, da moram cakati torej 2 meseca, mene pa boli …imam ahlo odteceno lice in bezgalke, poleg tega pa sem pozabila omeniti kirurgu, da se zadnje case izredno slabo pocutim –
imam energije, boli me glava, izredno se mi je poslabsal vid. Zanima me, ali je mogoce lahko to povezano s tem, oziroma vase mnenje.

Vem, da vam nisem povedala veliko o cisti in kosti, vendar to je vse kar vem. Moj osebni zdravnik mi je rekel, da je stvar dokaj resna, naj pazim da se kam ne udarim, da mi lahko poči čeljust.
V Ljubljani pa so bili tudi dokaj resni, da mi manjka kost, da gre za veliko cisto. Da bodo morali vzeti tkivo, da bodo videli kako in kaj, TO JE VSE KAR VEM.

tOREJ, zanima me samo Vase mnenje, ali je glavobol, slabo pocutje, poslabsan vid mozna posledica tega? Ce je, bom sla ponovno tja, zadnjic na pregled tega namrec nisem omenila…vprasali so me ce sem zdrava, jaz sem pa rekla “ja”, nisem pomislila da me sprasuje o pocutju, ampak ce imam kako bolezen.

V naprej se vam zahvaljujem za Vas odgovor,

Pia

Spoštovana pia,

verjetno vaše slabo siceršnje počutje ni povezano s stanjem v ustih. Do decembra pa imate dovolj časa, da ugotovite, kaj tako počutje povzroča. Obrnite se na vašega osebnega zdravnika, ki vas lahko temljito pregleda in naročite potrebne laboratorijske preiskave.
Medtem, ko čakate na operacijo, pa res pazite, da se v čeljust ne udarite, ker je na mestu ciste kost zelo oslabljena in bi počila dosti hitreje kot normalno.

New Report

Close