Čiščenje zob
Spoštovani!
Zanima me kako in kdaj naj se lotim čiščenja zob, da bo le to najbolj pravilno izvedeno.
Moja 12 mesečna hči je dobila ta teden prva dva zobka spodaj in enega zgoraj. Ker so v bistvu še čisto majhni (cca. en milimeter) me zanima ali jih kar ‘poščetkam’ s krtačko? Navado imamo tudi, da popoldan je malico, zvečer ob 20ih pa mleko po steklenički, nato pa jo dam takoj spat. Ali ji moram zobe umiti po mlečnem obroku ali je dovolj, če jih umijem po popoldanski malici?
Najlepša hvala za Vaš čas in odgovor!
Pozdravljena!
Čiščenje zob naj bi bila prijetna navada, zato prva čiščenja potekajo ob igri in opazovanju. Predvidevam, da imate posebno ščetko, ki je namenjena prvim čiščenjem, primeren pa je tudi Vaš prst ovit v gazo. Poudarek je na gibih, ki potekajo v isti smeri kot pri Vas.
Ker sem poudarila prijetnost, se glede čiščenja po hranjenju po steklenički trenutno opredelim za nečiščenje. Z rastjo je obdobje med večerjo in spanjem daljše, torej namenjeno tudi čiščenju zob, za kar ste ji dober zgled. Zgled je najmočnejši dejavnik pri osvajanju koristnih navad in vztrajno ponavljanje zagotovo pripelje do željenega- zdravi zobje in zadovoljen otrok.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.