Najdi forum

ČIŠČENJE ZOB

Imam psičko majhne pasme staro 6 let.
Ni navajena na čiščenje zob s ščetko, sem pa opazilla nekaj zabarvanosti na zadnjih zobeh.
Menda obstaja neki gel, ki se ga samo nanese na zobe in ga ni potrebno ščetkati.
Kje se ga dobi? Ime?

Pozdravljena!
Naša prinašalka je bolj majhna. Za čiste zobke pa ji dajemo
Rask – to je umetno narejena kost iz naravnih sestavin. Z drobljenjem te kosti se odluščijo vse obloge in zobki so
čisti. Psička je stara 8 let, pa je še z ničemer drugim nismo čistili zobk. Rask imajo v dveh velikostih, saj za drugega
našega psa kupujemo tavelikega, ker ima on 60 kg.
Še to: psi imajo zelooooo radi to kost. Naša se kar treseta,
ko jo zagledata. Vredno je poizkusiti! Lp Urša

Obstaja kaj takega tudi za muce?

Sem ji ze dala to zadevo, pa mi ni preveč všeč, ker se ji njena dolga dlaka na gobčku in tačkah zelo zlima in jo potem ne morem česat.Dajem ji neke druge palčke za čiščenje, pa niso dovolj, zato bi rada dobila ta gel, če obstaja.

Za muce: C.E.T., siva tuba. Malo je treba iskati… ampak se dobi. Sicer sem vmes kupila tudi nekaj drugega (eno pasto s kikirikijevim okusom, ki se jo je morala navaditi, pa eno z mentolovim, ki jo je absolutno odklonila in to zelo!). Toda na C.E.T. je tako nora, da potrpi tudi malo ščetkanja.

Gel za nanos na zobe brez ščetkanja in pasto za zobe dobite v trgovini “Nika”
Linhartova c.v Ljubljani(Savsko naselje-oranžna stolpnica).
Trgovina je last g.Simončiča,ki vam lahko nudi dodatne informacije.
Kakor mi je znano, je možna tudi dostava po pošti.

Lep pozdrav

Hvala,
upam, da bo moji “razvajanki” všeč.

Pozdravljeni!
Ali imate z gelom izkušnje? Malo čudno se mi zdi, da bi kar “stopil” zobni kamen. Naš kuža ima tudi iste težave, je bil že enkrat pri zobozdravniku na čiščenju (kamen se spet nabira) in bi bila zelo vesela, če je imenovani gel res učinkovit – ali je le preventiva.

Jaz za svojo psičko uporabljam tablete Stomadhex. Tabletka se prilepi na dlesen in čisti zobe. Vendar se tablete začne uporabljat po odstranitvi zobnega kamna. Torej, če ima pes zobni kamen, ga odpeljite k veterinarju, da ga bo odstranil, potem pa kupite te tablete. Lahko se sicer uporabljajo za ustno higieno, vendar kamna ne odstranijo, izgine pa zadah.lp

Malo sem sprehodila po “pasjih trgovinah” in našla gel, ki pa glede na svojo sestavo preprečuje vnetje dlesni (vsebuje isto učinkovini kot humani preparat Hexoral), in ne vpliva na nalaganje zobnega kamna. Torej bomo čistili zobke s pasto in ščetko. Lep pozdrav vsem PIA

Gel, za katerega sprasujete, se imenuje Stomodine, dobi se v trgovini za zivali na Linhartovi 66 v Ljubljani. Uporablja se ga kot preventivo, ucinkuje pa tudi pri ze rahlo porumenelih zobeh. Ko je plast zobnega kamna ze debelejsa, pa je potrebno mehansko ciscenje pri veterinarju. Gel lahko nanasamo samo s prstom po zadnjem dnevnem obroku, lahko pa tudi s krtacko in v tem primeru je se bolj ucinkovit. Preventivno ga nanasamo dvakrat do trikrat tedensko, kadar pa so ze rumene obloge, ga nanasamo vsak dan, dokler obloge ne izginejo. Gel vam posljejo tudi po posti, ce poklicete na 01 437 77 88.

New Report

Close