Najdi forum

Čiščenje tuš kabine

Dajte mi eno dobro informacijo kako se naj lotim temeljitega čišenja tuš kabine.

Namreč, ko se spravim čistit, se pravi z zunanje strani gre še kar.Ampak znotraj, to je pa čista GROZA.Stopim noter, zaprem vrata kabine in pol temeljito pošpricam in pustim ene pol ure, drgnem ampak vseeno ne gre stran tista umazanija pri koleščkih spodaj pri vratih in najbolj me jezi tisti jarek kjer laufajo tista koleščka od vrat.Ne morem in ne morem temeljito spucat.

Ne morem in ne morem temeljito spucat.

Madona, skoz bentim, v starem stanovanju smo imeli samo banjo in ni bilo problema.Sedaj je pa OBUP.

Dajte mal povedat vaš pristop, kako se tega lotite, al sem pa že jaz tako smotana in nepraktična.

Lp

Razmontirat kabino.

Ja, to tudi mene jezi in najbrž je Robi-jev odgovor edini način za temeljito čiščenje.
Moja naslednja tuš kabina bo brez tistih kanalčkov.

Jaz sem se odločila da bom kupila kar novo kabino, pa bo!

tud mene ful jezi ta kabina,sem jo malo prej zribala kokr je šlo,naslednja bo samo steklo do tal,nobenih drsnih vrat in brez kadi,upam da bo to prav kmalu,ker te imam DOST

Ko sem iskala tuš kabino, sem vedela, da tisti koleščki pa tirnice niso prava stvar.
Čimmanj okovja. Sedaj pri steklarjih dobiš že marsikaj.

Tole je naša:

Slikica št.9. Se krasno vse sčisti, voda nikjer ne zastaja.

Jaz jo čistim na 14 dni takole: nalijem za 5 cm vroče vode v kado od tuša, dodam šalico trdega praška za perilo in splakujem, da me že vse peče – od vročine, z glitzi gobico, pa tako ščetkico za nedostopna mesta. In jo imam v 10 min. spucano. Še vse skupaj splaknem in je čudovita. Pucam z zunanje strani, da ne bo kdo mislil, da v vroči vodi notri stojim. Pa lepo čiščenje, meni uspeva le tako.

V merkurju dobiš od kolpa san čistilo z akadi in tuš kabine (za njihove produkte, a lahko rabš tud drugje, sam daj si prej fajn navodila prečiatat da ne bo presenečenj). stvar je draga ko hudič (plastenka okrog 12 €), gre pa za zmes kislin, ki jih pošpricaš na vrata (plexi steklo) in kar solidno očisti

tisti del, kjer stojiš (če je keramika) gre zelo lepo z arfom in gobico (tista rumena za čiščenje posode – uporaboš grobi del)

to je to

Jaz sem prvo kar zamenjala, ker mi je zaradi umazanije in nerednega čiščenja počrnela. Zdaj kis, arf in drgnjenje … Res ni enostavno, ampak vse se mučimo s tem, če kaj pomaga.

Če je umazanija ali plesen na silikonu, zamenjaj silikon, ni druge variante!

Drugače pa je fajn CilitBang, Cif, kis…..pa drgn -drgn- drgn:)

Kupi Domestos, poliješ po robovih tuš kabine,pusti kakšno uro, spalkneš, vsa umazanija gre dol.
Vrata pa našpricaj z alk. kisom ali drugim čistilom za vodni kamen, pustiš pol ure, zdrgneš z glitzi gobo, splakneš, obrišeš.
Tuš kabina bo kot nova.
Seveda pa postopek ponoviš čez en teden.
Če redno čistiš, ni svinjarije.

lp

Jest pošpricam z megliom in potem vse sperem z najmočnejšim curkom z vročo vodo. Pa gre vse samo stran, brez kakršnega koli drgnjenja. Pol pa samo še šipe s stelexom in to je to.

Najboljša stvar za kopalnico so čistila na osnovi klora. Našpricam, pobrišem, vse se sveti.

Kakšna pa je cena za tako stvarco?

Kakšna pa je cena za tako stvarco?[/quote]

mi imamo podoben tuš – smo ga ravnokar naredili – brez kabine.

steklena vrata z dodatnim profiliom – 300€ v baumaxu – 100cm širine.
ena stena iz steklenih prizem – 200€
2 kanleti )namesto odtoka) – 250€

prišparat bi se dalo na kanaletah – daš navaden odtok.

Na steni iz prizem – jo zazidaš iz siporexa in obložiš s ploščicami.

Vrata bi dobila za 250 z dodatnim profilom, če bi kupila 90 širine.

Kakšna pa je cena za tako stvarco?[/quote]

600 EUR

kabine z drsnimi vrati so navadna jajca. Mi smo pred kratkim kupovali in dali tole: nobenih koleščkov in šin, koštala nas je pa dobrih 700 EUR.http://www.kopalnice-prodaja.si/sl/izdelki/236/alter_pregibne_tus_kabine.html?type=product_group

Ja očitno smo se preveč prenaglili pri nakupu, zdaj pa imamo kar pač imamo.

Trpi in molči.

Probaj s temi čistili[/url], sigurno se bo kaj našlo.

New Report

Close