čiščenje telesa
Igor, mi lahko predlagate kakšen post naj si izberem uza čiščenje telesa, je to sploh primerno početje. Ne gre se za hujšanje, ampak predvsem na učinek posta, kakšnega naj si izberem in kaj o tem pravi tradicionalna kitajsa medicina. Verjetno se to veliko uporablja v bolj razvitem svetu, vzhodnem mislim.
Post je ena od oblik čiščenja telesa in duše, torej ne le telesa. Uporablja se dokaj široko in v različnih dolžinah. Osebno priporočam post, ki je dolg največ 3 dni, če se postiš brez zdravniškega ali strokovnega nadzora. Obstaja namreč velika nevarnost, da v času postenja nekateri organi tako oslabijo, da se le s težavo vrnejo v normalno stanje. Najnevarnejša pri postu, ki traja dlje časa, je odpoved delovanja srca, pa tudi ledvic in jeter.
Pri postenju je treba vedeti kar nekaj stvari, ne pa samo prenehati jesti. Zelo pomembno je v telo vnašati dovolj tekočine in mineralov, prav tako pa je pomembno vsakodnevno klisiranje, da ne pride do “zapeke” ali zlepljenja črevesnih sten.
Kot rečeno je post ena od metod čiščenja organizma. Poznamo več metod in pomembno je, da vemo, česa bi se radi očistili. Običajno grez za t.zv. “detoksikacijo” organizma, za kar pa post nikakor ni primeren.
Če mi boš napisala kaj več o tem, s kakšnim namenom in česa bi rada očistila svoj organizem, mi napisala kaj več o svoji starosti, razmerju med višino in težo, vsebnosti elektrolitov v krvi, mogoča bolezenska stanja ( diabetes, hipertonija, hiperlipidemija, težave s ščitnico itd. ), ti bom z veseljem svetoval metodo čiščenja, ki bo varna in učinkovita.
Še nekrat pa: nobena tradicionalna medicina ne priporoča posta, daljšega od treh dni, če ni pod strogim strokovnim nadzorom!!!!
spoštovani,
lepo bi prosila, da tudi meni svetujete na kakšen način lahko očistim svoj organizem.
stara sem 29 let in od poroda (med nosečnostjo sem se zredila 25kg na začetnih 45kg) se ne počutim dobro v svoji koži. minilo je že dve leti in pol, v tem času sem zelo spremenila svoje prehranjevalne navade, s športom sem bila že skoraj obsedena (kar moram reči, da mi je prej škodovalo kot koristilo, saj sem se slabo počutila, tudi hormonsko stanje se mi je porušilo), a kljub vsemu ne pridem nazaj v svojo kožo. ne vem zakaj, a občutek imam, da moram iz sebe izločiti strupe, da bo moje telo spet delovalo tako kot prej, pred nosečnostjo.
bolezni nimam, visoka sem 162cm, težka pa kakšno kilo čez 50. na papirju je to morda videti idealno razmerje, vendar so žal te kile povsem napačno razporejene 🙂
mi lahko kako pomagate?
hvala in LP
Spostovana Tinchy233!
Porod je velika sprememba za organizem! Neverjetne fizioloske stvari se dogajao med nosecnostjo, med porodom in po porodu. Kakorkoli ze, v dveh letih in pol bi morali priti v normalno hormonsko stanje.
Lahko bi vam predpisala ociscevalno dieto, vendar smo vsi, ki se profesionalno ukvarjamo s TKM, zelo previdni pri tem. Preden pacientu predpisemo karkoli, celo in tudi ociscevalno dieto, moramo vedeti veliko podrobnosti, zato vam bom spodaj nanizala nekaj vprasanj na katera prosim odgovorite in dodajte tudi vse cesar se spomnite, pa naj se vam zdi se tako nepotrebno, cudno in malenkostno!
Ociscevalne diete so tako kot zdravila v TKM. Kar bo nekomu povrnilo zdravje, energijo in moc, bo drugemu ista dieta/zdravilo povzrocila hude preglavice, tezave in se vecje komplikacije v zdravljenju. V TKM ni uniformiranih receptov. Vsako zdravljenje, pa naj bo akupunktura, kitajska farmakologija ali prehrana, mora biti individualizirano.
Govorite o hormonski spremembi. Ali so to vasi obcutki ali so to pokazali izvidi? V obeh primerih me zanima kaj vec. Ce “samo” cutite hormonske spremembe mi jih prosim natancno opisite: fizicne, psiholoske… Ce imate izvide mi prosim napisite kateri hormoni so zunaj normale.
Kdaj ste zaceli z intenzivno telovadbo, kako hitro po porodu? Glavoboli? Kje, kaksna je bolecina, ste opazili kaksen sistem kdaj se pojavljajo, ce se? Vrtoglavice? Ce da, kdaj, koliko casa trajajo, kako intenzivne so? Piskanje, sumenje v usesih? Bolecine v krizu, hrbtu? Napihnjenost, slab apetit, utrujenost, se posebno jutranja, ali po hrani, tezke noge, roke, zatecene okoncine, prsti? Ce da kdaj, koliko casa? Menstruacija: redna, koliko dni traja krvavitev, barva krvi, stjena kri, PMS, obcutek utrujenosti po menstruaciji? Slabo spite? Tezave zaspati ali ostati speca? Morda oboje? Tezave pri koncentraciji, slabsi spomin? Bledica na obrazu? Kaksna je vasa prebava? Kako je blato formirano? Bolecine pri izlocanju? Obcutek nepopolnega izlocanja, obcutek utrujenosti po izlocanju? Uriniranje? Kolikokrat na dan, ponoci? Kolicina? Bolecine pri uriniranju? Inkontinenca? Ce da, kdaj? Nuja poiskati stranisce? Barva urina? Kaksen je bil porod? Kako dolgo ste krvaveli po porodu?
Kar dobro domaco nalogo ste dobili, kajne? 🙂 Kot sem ze omenila, za zdravljenje s TKM, kamor spada tudi ocescevalna dieta (ce jo sploh rabite), ki bo zdravilno ucinkovala na vas organizem, potrebujem veliko podatkov.
Torej, veselo na delo in kmalu na pianje!
Mag. Jadranka Perl
Pozdravljeni –
tudi jaz že nekaj časa razmišljam, da naredila čiščenje organizma po porodu. Rodila sem pred enim letom (drugi porod) in se od takrat dalje se ne počutim več dobro. Velika sem 170 cm, težka 58 kg, stara 35 let, športno aktivna (pilates, planinarjenje), zdravo prehrana, meditiram… Vendar se mi zdi, ta moje telo več ne služi tako, kot bi moralo.
Drugi porod je bil izjemno težak, nočenost z zapleti (preveč plodovnice). Na koncu je bilo z otrokom vse ok. Krvavitev po porodu je trajala 4 tedne.
Od poroda dalje se pojavljajo naslednje težave oz. motnje: občasni glavoboli v čelnem predelu, nad obrvmi, bolečine v spodnjem rebrnem delu – predvsem ponoči (v tem času mi je celo počilo 10. rebro v levem delu – od malce močnejšega objema moža).
Apetit se mi je zelo povečal, tako, da imam potrebo po veliko hrane – zmešam kar vso hrano naenkrat. Jesti sem začela zelo hitro (pred tem sem bila poznana kot ZELO počasen jedec).
Zelo hitro se tudi utrudim (ne po fizični aktivnosti, temveč v popoldanskem času zelo upade energija, elan…)
Menstruacija je redna, na 30 dni, krvavitev običajna brez strdkov, le nekoliko bolj boleča je – se pa to z vsakim ciklusom izboljšuje. Zanimivo je tudi to, da zelo močno zaznam ovulacijo (kot fizično bolečino) in imam ovulacijsko krvavitev (cca. 2 uri). Prej tega nisem imela nikoli.
PMS – da, nekaj dni prej, kot depresija, obup in jeza.
Barva urina: temen. Občasno se pojavi manjša inkotinenca, predvsem ko sem utrujena. Imam tudi občutek nepopolnega izločanja blata. Na blato hodim tudi do 3-krat dnevno. Je mehkejše.
Imam tudi slabo koncentracijo ( s težavo preberem eno stran knjige koncentrirana). Tudi v službi delam napake (pri pisanju teksta, vsebinske napake), kar sem mi prej nikoli ni dogajalo. Občutek dobivam, da nisem več zanesljiva.
V času od kar imam otroke sta se pojavila tudi skrb in strah, da bi bilo kaj narobe, z mano, možem. Da bodo otrooci zdravi. Vedno želim biti z njimi, imeti vse pod kontrolo. V bistvu ne znam uživati z njimi. S tem se ukvarjam že nekaj časa in želim to zavestno odpraviti.
Ker oba otroka ponoči nemirno spita, se že od prvega dalje ponoči zbujam (to je že 3 leta).
Spim sicer dobro, potrebujem pa več spanca (od 21.00 do 6.00).
Zanima me torej, kako pristopiti k svojemu organizmu, da mu bom pomagala, ga na novo pognala v elan… Občutek imam, da bi ga morala prečistiti…
Hvaležna bom vašega nasveta.
Draga Sanja!
Predvidevam, da gre pri vas tudi za vranico. V TKM bi rekli, pomanjkanje vranicne energije (Qi Deficiency). Ni pa samo to. Preden vam svetujem dieto, mi prosim napisite kaksne barve je menstrualna kri, koliko casa krvavitev traja, kako obilna je krvavitev, ali sredi ciklusa preneha in potem spet stece, bolecine v krizu? Naj moz polozi dlani na vas kriz in primerja temperaturo v predelu kriza in zgornjem delu hrbta oz. kjerkoli drugje ali je temperatura enaka, je predel kriza hladnejsi, toplejsi? Prav tako ga prosite naj to stori se na spodnjem delu trebuha.
Lepo ste opisali glavobol, zanima me kaksna je ta boilecina: ostra, topa, v obliki pritiska?… Kdaj se pojavlja glavobol?
Koliko vode na dan spijete? Kako fizicno cutite ovulacijo? (povecane prsi, bolece prsi, bolecine v spodnjem delu trebuha, ce da, opisite bolecino?).
Imam obcutek, da ne gre toliko za ciscenje organizma kot spraviti ga v ravnotezje in skladnost.
Kakorkoli ze, prosim odgovorite na moja vprasanja, potem vam bom lahko bolje svetovala.
Vse dobro!
Mag. Jadranka Perl
Lepa hvala, da ste se odzvali na mojo prošnjo.
Naj vam posredujem še naslednje podatke:
menstrualna kri je srednje svetle barve (ni temna in ni svetla – sem pred leti imela že oboje, tako da je to sedaj neka srednja različica), krvavitev traja 5-6 dni, prvi dan je krvavitev minimalna, drugi in tretji dan ZELO močna, potem pa počasi pojenja. Ciklus na sredi NE preneha. Bolečin v križu nimam.
Glede temeperature križa… je hladnejši, kot katerikoli drug del telesa. Zanimivo, da ste me to vprašali, ker mi mož vedno govori, da imam zelo hladen križ (čeprav me ne zebe).
Glede temperature spodnjega dela trebuha… je toplejša kot temp. zgornjega dela hrbta, a hladnejša kot temp. prsnega dela.
Hm, zelo težko opišem tip bolečine pri glavobolu, ker ga prej nikoli nisem imela in nimam neke primerjave. Najbolj je podobno ostremu (pekočemu) pritisku (me nič ne kljuva). Glavobol se pojavi popoldne.
Se potrudim spiti vsaj 2 litra vode, vendar mi to vedno ne uspe in takrat se res počutim slabo. Zjutraj imam navado spiti 2 dcl tople slane vode ( 1 žlička soli na 1 liter vode).
Ovulacijo čutim kot ostro bolečino (kot bi me nekdo z nožem) v čisto spodnjem delu trebuha, maternici. Včasih je bolečina tako ostra, da se ne morem zravnati. Dolžina enega “napada” traja največ nekaj minut. Vse skupaj pa kakšno uro. Dan ali dva potem dobim rahlo krvavitev (to je običajno 15 dan ciklusa). Posebno napetih ali bolečih prsi nimam (pred porodom je bila to stalnica).
Vse bolečine, ki jih imam v spodnjem delu trebuha, so v sprednjem delu, bolečin v križu pa nimam.
Lepa hvala za vaš odgovor.
Lepo pozdravljeni –
zadnjič, ko sem vam poslala odgovor oz. dopolnitev pojasnil v zvezi z mojim stanjem, sem pozabila povedati še dve informaciji, ki sta se mi sedaj nekako zdeli, da bi bilo prav, da vam jih povem. Gre za to, da imam tudi zelo povečan trebuh (zgornji del). Včasih sem bila čez pas pretirano ozka, sedaj (v zadnjem letu) pa je pas in na pasom postal skoraj tako širok kot boki..
Prav tako me občasno boli pod levim rebrom, v spodnjem delu, v bližini želodca. Tudi, ko se nagnem naprej (npr. pri obuvanju čevljev) me pogosto zgrabi krč, ki ga prebrodim z osredotočenim dihanjem. Bolečina se pogosto pojavi po hrani, včasih pa kar tako.
Takole bova rekli, draga sANAJA: samo z dieto vase probleme ne bo mogoce pozdraviti. Po vseh podatkih, ki ste mi jih posredovali predvidevam ,da gre za kompleksno zadevo. Ne samo, da je energija vranice sibka, verjetno je tudi energija jeter prehuda, ki direktno vpliva na vranico in stanje se slabsa. Poleg tega pa gre se za pomanjkanje krvi (Blood Deficiency), kar ni isto kot anemija. V TKM to obravnavamo povsem drugace in mislim, da je v vasem primeru povezano z vranico. Vendar se tu zgodba se ne konca! Predvidevam, da je moral zadnji porod globoko poseci v vaso esenco, ki se nahaja v ledvicah.
Vse to je ozdravljivo z akupunkturo in kitajskimi medikamenti. Ker pa ste oseba, ki tudi meditira vam priporocam naslednje:
v meditaciji vizualizirajte jetra in prav thiho, kot vzdih izgovorite Šuuuuuuuuuuu. Pri tem vizualizirajte kako se jetra pocasi odprejo, kot balon in energija tece v vse smeri: navzgor, navzdol, levo, desno… To storite 8x, potem vizualizirajte vranico in izdihnite Huuuuuuuuu (8x), vizualizirajte ledvici in izgovorite, tokrat hitro in mehko Čuej – vsi ti glasovi naj bodo izgovorjeni nezno, gladko in kot vdih, ne kot beseda.
Glede prehrane: prosim jejte vsako jutro ali vsaj enkrat na dan Congee. Prilagam recept, na zalost, v Anglescini. Ce boste imeli tezave s prevodom mi prosim sporocite in ga bom prevedla. To je odlicna hrana za vranico, se posebej v hladnih dneh.
Izogibajte se vsem sladkarijam, mastni, v olju peceni hrani, prav tako surovi zelenjavi in sadju. Vsako zelenjavo in tudi sadje poparite. Ko jeste, ne pijte nicesar zraven, ce pa ze, naj bo to topel caj ali topla voda in ne vec kot 2 dcl ob obroku. Predlagam vam, da jeste normalne kolicine mesa, za vas je meso pomembno, orescke in semena. Se posebno je pomembno, da pojeste vsak dan 8-10 mandeljnev, liste articoke, juho v kateri ste kuhali kosti, jajca. Ce le lahko si pripravite vsaj enkrat na teden jetrca ali ledivce, ostrige, morske alge ali travo, sezamova semena, orehe.
Za vaso kri (to ne pomeni, da je spodaj omenjena hrana dobra za vsakogar, ki misli, da je kaj narobe z njegovo krvjo) pa svetujem: marelice, govedino, cesnje, jajca, lignje, regrad, fige,grozdje, fizol, hobotnico, petrsilj, sardine, morske alge ali trava, spinaca, vodena kresa, goveji rep, kopriva, klapavice, ohrovt, morska trava, rdeca pesa.
Moram vas pohvaliti, saj ste odlicno opisali vase simptome, seveda pa se tako dobro opisani simptomi ne morejo nadomestiti osebnega pregleda in pogovora.
Za popolno DX bi vas morala videti in pregledati.
Vse dobro vam zelim, spodaj pa je recept!
Mag. Jadranka Perl
CONGEE
Congee, served with crullers for dipping, is a classic Chinese breakfast dish. This is basic recipe for congee that you can add to as desired. There are no rules about what to add: meat, fish, vegetables, and healthy herbs, shredded lotus root and gingko nuts are all popular. You can also make a sweet version of congee with Chinese dates (jujubes) and a bit of rock sugar. Add the secondary ingredients after bringing the rice to a boil, before turning down the heat. Serves 6 to 8
Ingredients:
• 3/4 cup long grain rice
• 9 cups water
• 1 teaspoon salt
Preparation:
In a large pot, bring the water and rice to a boil.
When the rice is boiling, turn the heat down to medium low. Place the lid on the pot, tilting it to allow steam to escape (the same as you would do when making cooked rice.
Cook on medium low to low heat, stirring occasionally, until the rice has the thick, creamy texture of porridge (1 – 1 1/4 hours). Add the salt, taste and add seasonings if desired. Serve with garnishes such as crushed peanuts if desired.
Pozdravljeni –
res lepa hvala za napotke. Se takoj lotim tega. Malce sem bila edino presenečena nad tem, da je dobro da uživam meso (hkrati pa tudi ne). Namreč, že nekaj let ga ne jem, me pa v zadnjem času pogosto zamika, da bi ga jedla. Zanima me, ali je sprejemljiva zame tudi divjačina?
Nekje sem prebrala, da se v SLO vrnete šele poleti… Torej se bo takrat možno naročiti? Kaj pa do takrat, koga mi priporočate, če bi se vseeno odločila in že prej šla na en temeljit pregled?
Še enkrat LEPA hvala za vse!
Pozdravljeni –
samo še eno kratko vprašanje. Pri vizualizacijski vaji jeter, vranice in ledvic me zanima, če je pomembno, kdaj pri jetrih izgovorim Šuuuuu? Pri vdihu ali izdihu? Napisali ste, da naj to izgovorim kot vdih, vendar a to pomeni dejansko pri vdihu? Mi je to delalo kar nekaj preglavic in mi je bolje šlo kot izdih…
A lahko to vajo ponavljam večkrat dnevno?
Sem jo namreč že naredila. In je učinek bil takojšnji. Takoj pa vaji se mi je začelo izpahovati, sokovi v zgornjem delu trebuha so postali zelo intenzivni, nato pa še vetrovi. Običajno nimam nič od tega. Je pa bil občutek po vsem tem lahkost in olajšanje. Tudi trebuh ni bil več tako napihnjen in napet. Zanimivo..:)
Draga sANAJA!
Najprej naj odgovorim na vas zadni mail: verjetno sem bila povrsna pri tipkanju in sem napisala vdih namesto vzdih – z vzdihom mislim na vzdih/izdih, ki ga naredimo, ce smo zalostni ali zaskrbljenji. Za napako se iskreno opravicujem.
Šuuuuuuu je potrebno “izgovoriti” ko izdihnemo, to naj bo bolj kot puscanje zraka skozi vokalni sistem. Zraka ne zadrzujemo v grlu, zvok Šuuuuuu bo slisen samo zaradi oblike vasih ustnic in jezika in ne zaradi glasilk. Joj, kako sem tole zakomplicirala, v resnici je zares enostavno! 🙂
Sicer pa je videti, da meditacijo delate pravilno, saj so prvi ucinki ze vidni.
Sedaj pa k mesu. Za vas je meso, v tem statusu zdravja kot ste, nujno. Vendar pozor, jejte ga kot zdravilo, morda tudi ne vsak dan. Ce ste bili brez mesa nekaj let, je izjemno pomembno, da ga pricnete jesti v malih kolicinah (morda le grizljaj, dva ali tri, vsak drugi ali trtji dan).
Divjacina je odlicna!
Prav ste prebrali, domov pridem v avgustu, vendar samo za mesec ali dva, kar je sicer dovolj za zdravljenje in se bo mozno tudi narociti. Pridem pa tudi ze v maju, vendar le za 14 dni, da uredim vso papirno zadevo glede moje ambulante v Sloveniji.
Ce ste v Ljubljani ali okolici, bi predlagala dr. Petar Papugo, ki je izjemen! Strog, socuten, velik altruist, dober poslusalec in odlicen zdravnik TKM.
Ce imate se kaksno vprasanje, kar korajzno!
Vse dobro!
Mag. Jadranka Perl
Prosim vas za informacijo ali se vaje ki jih priporočate, lahko dela kadarkoli, zjutraj, popoldne, pred spanjem, mogoče celo ponoči če ne morem spati?
Pozdravljeni –
oglašam se vam, saj imam še eno vprašanje.
Sedaj že več kot teden dni delam po vaših navodilih.Hrana, vizaulizacija in dihanje (to mi res zelo pomaga).. Pa še sama sem dodala več gibanja na zraku in soncu. Tudi Congee jem vsak dan. Počutim se bolje, več energije, napetega trebuha nimam več
Sem pa drugi dan oz. noč opazila spremembo. Tri noči zapored sem se zbujala popolnoma prepotena v zgornjem delu telesa, predvsem po hrbtu (v glavo ne). Me pa je notranje mrazilo. Vse tri noči sem se zbudila med 1. in 2. uro. Četrto noč sem se ponovno zbudila in imela sem občutek, da imam notranjo mrzlico, čeprav sem na zunaj imela normalno temperaturo. To noč se prvič nisem potila. Nato pa so vse nadaljnje noči povsem normalne.
Naj poudarim, da se sicer nikoli ne potim, niti podnevi in niti ponoči.
Prav tako se mi je predelu reber začela pojavljati bolečina, ki ni konstantno na enem mestu. Bolečina se pojavlja s spodnjem delu (kar sem jo imela že prej, saj se zlom rebra še zdravi), se pa seli tudi pod levo lopatico. Sama imam občutek, da je to bolj psihološkega izvora.
Čisto iz radovednosti (pa tudi logiko poskušam najti v teh procesih – sem prebrala tudi knjigo dr. Papuge), me zanima, če je to dogajanje lahko povezano z mojo situacijo.
Draga sANAJA!
Najprej prosim oprostite, ker ste morali tako dolgo cakati na odgovor. Ta teden sem imela zadnji izpit na Zdravniski zbornici v Bostonu in sem ves prosti cas posvetila studiju.
Sedaj sem popolnoma vasa! 🙂
Prosim, napisite mi, ce imate se vedno zgoraj omenjene tezave.
Vse dobro!
Pozdravljeni –
pojavlja se mi le še bolečina v področju reber. Bolj v srednjem levem delu (blizu hrbtenice) in včasih sega tudi pod lopatico. Opisala bi jo kot pekočo bolečino, bolj globljega izvora.
Ponoči te bolečine ni, se pa pojavi vsak dan (po tistem, ko se vstanem) in se do večera že zelo ojača. Zato je pogosto zvečer, ko grem spat, pravo olajšanje.
Lepa hvala za odgovor.
Draga sANAJA!
Predlagam vam, da obiscete zdravnika in ga poprosite za natancnejse preiskave in teste.
Ali morda tudi kasljate? Ce da, potem mi prosim opisite: je to suh in mocan kaselj, pokasljevanje, izkasljujete flem oziroma cutite, da flem “sedi” globoko in ga ne morete izkasljati?
Ali je ta bolecina stopnjevana tudi s telesno aktivnostjo, cutite zadihanost, sopihanje pri aktivnostih in pred tem niste imeli podobnih tezav? Cutite olajsanje vsakokrat (tudi cez dan), ko se ulezete in se pojavi, ko vstanete? Pogosto kolcate ali se vam spahuje?
Toliko za danes. 🙂
Vse dobro!
Congee – ne znam toliko angleško da bi razumela recept.Spoštovana sANAJA, ga lahko napišete tukaj? Hvala.
Pozdravljeni –
sem že bila pri zdravniku (2- krat v tem času) in mi vedno odgovori, da je psihološkega izvora in da dodatne preiskave niso potrebne. Niti na pregled krvi me ni poslal. Še celo prositi sem ga morala, da je poslušal vsaj dihanje. Že razmišljam, da bi ga kot osebnega zdravnika zamenjala.
Razmišljam tudi, da bi samoplačniško šla na dodatne preiskave, vendar ne vem, kakšnih preiskav se na pravzaprav lotim..
V bistvu nimam stalnega kašlja (bi prej opredelila to kot da ne kašljam). Če pa, imam res občutek, da nečesa ne morem izkašljati.
Bolečina ni povezana s telesno aktivnostjo, nisem zadihana,tudi kolcanja in spahovanja ne poznam. Da, tudi čez dan, ko nekaj časa počivam, nastopi olajšanje (vendar moram ležati vsaj 1 uro).
Se pa vzporedno s to bolečino pojavlja tudi bolečina na levi strani, v sprednjem delu, povsem zgoraj pri želodcu (težko opišem…). Če se fizično dotaknem zaključka (začetka) reber, tam kjer je želodec (kakšna 2 cm nižje od prsi), je tam tudi občutljivo oz. me prav zaboli. Pogosto me zgrabi tudi krč v tem predelu, predvsem če se prepogibam (pri pranju glave, obuvanju). Včasih krč popusti, bolečina pa še kar traja dan ali dva.
Res lepa hvala za vaše odgovore. Zelo mi pomagate. Ker trenutno sem res v neprijetni situaciji, ko mi moj zdravnik ne pomaga več, potrebujem pa neko usmeritev in napotek, kako ravnati. Do sedaj namreč resnično nisem bila bolana in vem, da ta vrsta bolečine ni psihološkega izvora. Toliko se poznam, vendar svojega zdravnika v to ne morem prepričati.
Draga sANAJA!
Strinjam se z vami, da bi morali zdravniki bolj prisluhniti pacientom in vzeti v obzir, da je pacient tisti, ki najbolje pozna svoje telo! Hkrati pa vas prosim, da razumete tudi svojega zdravnika, ki ima verjetno ogromno dela, vasi simptomi niso klasicni, niso tipicni in to je vzrok, da ima tezave pri postavljanju diagnoze. Nikakor pa se ne strinjam z njim, da vas ne poslje na nadaljne preiskave. Jaz bi zamenjala zdravnika!
Imeli ste zlomljeno levo rebro, ce se prav spomnim, kajne? So vas poslali na rentgen? Predvidevam, da so. Zahtevajte, da vas posljejo se enkrat na rentgen, ce bo slika BP, je obicajno naslednji korak ultrazvok. Zahtevajte pregled krvi, predvsem sedimentacijo in alkaline phosphatase. Prav tako ne bi skodovl EKG, tako za vsak slucaj. To bi jaz zahtevala pri svojem zdravniku.
Zal mi je, da ne morem vec storiti za vas, na daljavo je zdravljenje nemogoce! Menim, da je vase stanje ozdravljivo z akupunkturo in kitajskimi medikamenti, ki jih jaz uporabljam tu v ZDA. Seveda pa bi od pacienta, ki bi prisel k meni z vasimi simptomi, hkrati napotila k zdravniku, da izloci potencialne nevarne bolezni.
Prepricana sem, da ni nic hudega! Po vsej verjetnosti gre za nekaksno blokado v telesu, kaksno, ne vem, ker bi vas morala pregledati. Blokade, o katerih govorim, konvencionalna medicina ne pozna! Teh blokad se ne vidi ne na rentgenu, ultrazvoku, MRI ali krvi. Edini dokaz, da nekaj ne tece kot bi moralo, je bolecina. Na zalost, je nasa medicina popolnoma znanstveno usmerjena, ce necesa ne morejo dokazati in zmeriti, znanstveno ne obstaja, pa se lahko zvijate od bolecine. Ponavadi se taksni primeri oznacijo kot psiholoski, kar je pravzaprav tudi logicno.
Vseeno je potrebno opraviti nekaj testov, ki jih lahko opravi le zdravnik.
Vse dobro vam zelim!
Forum je zaprt za komentiranje.