Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! čiščenje svetle sedežne garniture

čiščenje svetle sedežne garniture

eno leto nazaj smo kupili prekrasno sedežno . svetla barva -smetana oz. bež. Na začetku sem jo z vlažno krpo brisala vsakih 14 dni. v zadnjem času pa mi res ni uspevalo tako pogosto in zdaj sem res razočarana, ker se mi zdi da se je umazanija zarila dobesedno v pore. Ali obstaja kakšno čistilo s katerim bi jo lahko osvežila in ji povrnila naravni lesk.

Jaz jo očistim samo s Hylo- najprej s čistilom, nato pa ene trikrat z vodo čez-ene trikrat toliko vode porabim, kot sem najprej s čistilom.
Vsa čistila, ki sem jih kupila so samo pustila madeže in je bila še bolj grda.

Kaj pa je to Hylo in kje se ga kupi. Pa ali je to tudi za umetno usnje?

Od vseh do sedaj preizkušenih čistil za pravo usnje, mi je najboljši ABSORB (Ikea). V paketu imaš čistilo, gobico in kremo za usnje. Čistilo naliješ na gobico, ga speniš in čistiš samo s peno (ne z tekočino) z nežnimi gibi brez drgnjenja. Nato obrišeš s suho krpo in pustiš, da se posuši. Nato namažeš s kremo (to jaz počnem le dvakrat, trikrat letno) in nekaj časa pustiš, nato spet obrišeš s suho krpo. Usnje je po čiščenju izredno mehko (seveda pa je odvisno od vrste usnja). Če se čisti usnje preveč na mokro nabrekne in začne počasi pokati.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hyla= vodni sesalnik.

New Report

Close