čiščenje res mastne kuhinje
jaz uporabljam za to že na leta super 10 od GNLD.-ja ,ja pa nisem v sekti ,zmešaš ga 3:1 ,3 voda 1 čistila ,ti bi recimo tvojo mešanico naredila pol pol ,če imaš zelo umazano ,daš v šprico ,našpricaš omare po 10 min samo zbrišeš ,ne rabš nič drgnit in se matrat ,ker svinjarija ,kar dol teče ,lepo diši ,pa še ekološki je ,ja cena je 14 € za liter ,ki ga maš za juhuhu veliko čiščenj ,jaz še tla pomivam z njim ,za te maščobe je pa sploh najboljši ,trdovratne fleke z belega pulta samo z njim lahko odstranim
Pa ti bereš, koliko stare otroke ima? Nima najstnikov, ampak 2-letnika in majhne dvojčke. Po moje si niti v sanjah ne predstavljaš, kaj to pomeni. A naj jih zapre v omaro za par ur, da bo lahko čistila, pomanjkanje spanja pa rešuje tako, da vsake pol ure spije 2 dcl kave? Ko boš ti uspešno skrbela za take 3 majhne otroke 24 ur na dan in zraven čistila kuhinjske omarice (o, kaaakooo pomembno), potem pa piši.
Če pokliče čistilko, pa to nekaj stane in v teh časih nima vsak denarja na pretek.
Tudi jaz ti svetujem razmaščevalec. Samo res pazi, da ne pokapljaš z njim česa drugega.[/quote]
Imam 3,5 letnika, 2,5 letnika in 9 mesečnico… vse se da če se zna…pa tudi za moj čas niso prikrajšani. Pri nas zgleda dan takole: ob 6h vstanem, skuham kavo sebi in možu, on gre v službo, jaz poberem iz pomivalca stvari, pripravim za najmlajšo zajtrk. Okoli 7h vstane, poje in se kako uro igrave, okoli 8 ali 9 ure vstaneta starejšadva, pojesta zajtrk, in potem se eno urco igrmo v sobi, pač afnamo…ob 10h gre najmlajša spat, prej poje malico. Ko mala spi, mora biti tišina, in takrat starejšedva gledata risanko ali rišeta ali pa ustvarjata s plastelinom. Jaz ta čas pospravim naš zajtrk, zlikam eno rundo cunj in pripravim kar bom kuhala, ko se mala zbudi, se spet afnamo, če je vreme gremo ven… od 13h do 14h rabim čas zase, da skuham…večjedva se zaigrata sama, mlajša je pa pri meni… po kosilu zmečem posodo v stroj, in zalaufam IRobota (ta mi ogromno olajša), potem gremo spet ven, kjer počakamo moža, on se vrača okoli 16 do 16.30 ure. Pogrejem mu kosilo, ko poje, zrihta otroke, jaz ta čas očistim kuhinjo, potem gremo skupaj ven, 2x na teden tudi v trgovino, včasih k tašči..(tam imava čas za eno uro kavice v miru:) , ali pa na igrišče. Ob 7h pridemo domov, naredim večerjo, skopamo malo, starejšedva se kopata skupaj… nekje ob 8.15 grem uspavati malčico. zaspi ponavadi hitro, včasih traja… ta čas moj in otroka pospravita otroško sobo, jaz jima pridem prebrati pravljico, in potem si z mojim razdeliva delo, on pospravi kuhinjo, jaz ta čas dnevno, kopalnico in dam prati stvari. Potem imava čas zase…včasih gledava tv, včasih sva na pc-ju, včasih lenariva, ko so cunje oprane, jih obesim … spat greva nekje od 23 -24h…
Zakaj to pišem, ker smo imeli mi kaos doma ko je bil en sam, ko smo dobili drugega je bila katastrofa, potem sem zacela delati stvari kot jih približno opisujem zgoraj… in ker se držim urnika, mi je to postala rutina, mi kar manjka, če kak dan ni npr. za zlikati, ali pa kaj… za otroke pa ostane sigurno veliko več časa kot sem ga imela prej, ko je bil doma kaos…in sem se tudi tolažila z mislijo da je pač otrok na prvem mestu, ob nenapovedanih obiskih pa katastrofa….
Držim se tudi tega, da dnevno operem le en stroj cunj, ki ga drugi dan pospravim, če ne znese ne perem dokler najprej ne zlikam, ker včasih sem likala za vikend, in se je nabralo za par ur vsega…. takrat sem bila veliko bolj utrujena. Je res, imam srečo otroci spijo celo noč, partner se pa tudi ko je doma ogromno ukvarja z njimi….
no za vikend, pa zmanjšam delo na minimum (ne perem, likam, …),vikend imamo pri nas za izlete, crklanje in poležavanje… no ja poležavanja je bolj malo ob treh živćkih…:))
Avtorica, ne misli, da obtožujem ali karkoli… hotela sem ti samo napisati kako sem sama rešila težavo… sedaj kopalnico pospravim npr. v 10 minutah, prej sem jo drgnila kot zmešana več kot uro 1x na mesec ali redkeje….
Edina stvar, ki jo imam in mi ogromno olajša stvari je Irobot, pri nas laufa po vsakem obroku v kuhinji (ker vsi trije nadrobijo in vse toliko, da ni za govort, sploh dojenčica in (skoraj) 2,5 letnik…..
Glede čistil – tudi jaz prisegam na gobice (kupujem jih v hofru) in meglio…
P.s. In odkar imamo tak sistem (cca 8 mesecev), je tudi življenje z starejšima veliko znosnejše, prej sta bila trmasta, svojeglava, razni izpadi v trgovini in histerija mi niso nepoznani….sedaj tega skoraj ni…seveda se skregajo, jokajo, ni pa tako neznosno, kot je bilo še pred letom nazaj. Ne vem, ali je res da je to zato, ker imamo “urnik”, in ni več vse na hojladri, ali pa je pač ta faza za njima…
Verjamem, pa da je veliko takih, ki se jim zmeša pri življenju ob “urniku”, nam pač zelo odgovarja…
kako se bo pa tak urnik obnesel, ko boš šla v službo? Bo še vedno urnik, ali prioritete? Meni ob službi in treh malih otrokih tudi ni zneslo vse pospraviti, ker niso vsi spali ponoči. V službi te pa nihče ne vpraša, kako ti znese vse urediti, da imaš tudi spanja dovolj. Pa tudi vsi si ne moremo privoščiti Irobota. Tako pa smo si določili prioritete. Včasih ni vse pospravljeno, pravzaprav večkrat ni pospravljeno, veliko smo zunaj, pospravljamo sproti, čiščenje omaric pa je zaenkrat le enkrat letno. Važno je, da se igramo z otroki in da si vzamemo čas za spanec.
Za ćiščenje kuhinje pa tudi jaz uporabljam Meglio.
Pa ti bereš, koliko stare otroke ima? Nima najstnikov, ampak 2-letnika in majhne dvojčke. Po moje si niti v sanjah ne predstavljaš, kaj to pomeni. A naj jih zapre v omaro za par ur, da bo lahko čistila, pomanjkanje spanja pa rešuje tako, da vsake pol ure spije 2 dcl kave? Ko boš ti uspešno skrbela za take 3 majhne otroke 24 ur na dan in zraven čistila kuhinjske omarice (o, kaaakooo pomembno), potem pa piši.
Če pokliče čistilko, pa to nekaj stane in v teh časih nima vsak denarja na pretek.
Tudi jaz ti svetujem razmaščevalec. Samo res pazi, da ne pokapljaš z njim česa drugega.[/quote]
Se podpišem
To je stvar prioritet. Nekaterim je na prvem mestu brezmadežno in vedno pospravljeno stanovanje, drugim pa, da čimveč časa preživijo z otroci na svežem zraku. Dan ima samo 24 ur. Tudi ti nisi popolna na vseh področjih.
Pa mimogrede, občasno poležavanje ob kavici je neprecenjljivo.[/quote]
Točno tako.
lp
Oživljam staro temo, ker sem podedovala eno zelo mastno kuhinjo, s takimi trdovratnimi mastnimi madeži se še nikoli nisem soočala.
Rabila bi nekaj ornh močnega kemijskega, da bi razžrlo maščobo, nekaj z lugom mogoče? Še imajo v eurospinu tisto z lugom (tema je stara), ker sem iskala, pa nisem našla? Kako se mu reče, če kdo ve? Pod znamko Dexal imajo vse, od navadnih detergentov.
Generični razmaščevalci enostavno niso kos zadevi, tudi ne kisline, alkoholi, sem že preizkusila. Abrazivno čistilo tipa Arf imam in bom uporabila na trših površinah, za plastično napo in težje dosegljiva mesta pa rabim nekaj zelo agresivnega proti maščobi. Razmišljam, da bi poskusila še z bencinom.
Kaj vi uporabljate za reeeees debelo nakopičene trdovratne madeže maščobnih hlapov? Vsakega nasveta bom vesela, hvala vsem
[img]http://shrani.si/f/2t/N1/1yVtkhik/sante.jpg[/img]