Najdi forum

čiščenje radiatorja…

… je pri nas problem! Z ničemer ne morem prit do rebrc, ki so skrita. Sem že poizkusila tud spihat s fenom – pa ne gre.

A ima kdo idejo?

Si poskusila z rebrasto ščetko, ki je namenjena prav čiščenju radiatorjev? Rebra z notranje strani pošpricam s čistilom, nato pa podrgnem in očistim z omenjeno ščetko. Ne gre popolnoma brez truda, je pa relativno čisto.

lp
Modra

Hvala Modra, sam na vrhu radiatorja je rešetka, pa ne morem z ničemer not. No mogoče s kakšno palčko, moram probat še to.

Hvala za trud

Na levi in desni strani rešetke je po vsej verjetnosti manhen vijak, ki drži objemko s katero je rešetka nataknjena. Na tem mestu probaj dvigniti rešetko. V kolikor je res samo nataknjena, potem bo, z manjšim odporom, popustila. Dvigneš še na drugi strani in to je to. Ne uporabljaj prevelike sile, saj kaj pa če tvoj radiator ni takšen kot ga imam jaz. Če ne gre, ti vseeno svetujem, da dobro pogledaš, mogoče obstaja drugačen način, saj dvomim da bi bila rešetka privarjena in s tem onemogočeno čiščenje.

Da, tudi jaz menim, da bi se morala tista krovna resetka nekako odstraniti. Pri nas sploh ni pritjena, je le poveznjena cez.. LP!

Jaz krovne rešetke ne morem odstranit in kuhinjski radiator je katasrtofa. Poln je že umazanije. Nikakor, da ga očistim.

New Report

Close