Najdi forum

čiščenje obraza

Predvsem me zanima, kako si vaši najstniki, predvsem fantje, ki so malo bolj leni za to od punc.
Našemu pubertetniku (13let) so kar privreli po obrazu mozolji, taki manjši, do malo večjih -gnojnih, kot ogrcev po nosu. Zaenkrat sem mu rekla, naj si lica in čelo umiva z Dove milom. Drugega ne uporablja.

Sama nisem imela nikoli probleme z mozolji, zato prosim za nasvete.

Saj veste, kako je to lahko hudo za enega najstnika!

lp

Meni je najbolj pomagalo uživanje pivskega kvasa , za boljši okus sem ga vmešala v cedevito. Kvas dobiš v trgovinah z zdravo prehrano.

Lp, Tanja

Poskusite z jabolčnim kisom. Vatirano paličico namakajte v jabolčni kis in nato vsak mozoljček posebej namažite s tem kisom.

Pozdrav.

Najbolj pomaga, če hodiš k kozmetičarki. Ona lepo očisti pore, ogrce itd in tam se potem mozolj ne naredi. Moja hči hodi na tri (včasih na 2 meseca) in je dovolj. Vmes se seveda pojavi kakšen mozolj, ampak ni panike.

Moja hči uporablja čajevec -tea tree kremo in olje, ter adstringenti tonik (ki bazira na hamamelisu), za telo (če so mozoljči) pa ji zelo pomaga sol mrtvega morja.

Naš fant je bil prav tako “len” za čiščenje obraza- pa sem ga prejšnji teden vzela zraven h kozmetičarki. Ni mu čistila obraza ( ima bolj gnojne, bele- manj ogrcev)- pač pa mu je dala nasvete- obvezno čiščenje dvakrat dnevno- antiseptično milo za obraz, tonik in krema temu primerna. Zaenkrat moram potrkat- fant si redno čisti in to se na obrazu tudi pozna!
LP

Pozdravljena,

tudi jaz imam doma pubertetnika, ki ima po obrazu precej ogrcev in mozoljev. Vsake toliko ga peljem h kozmetičarki, da mu očisti obraz. Iztisnila mu je samo ogrce, mozolje pa ni tikala. Priporočala mu je predvsem redno čiščenje obraza in sicer s čistilnim gelom DERMALOGICA.
Moram priznati, da je fant kar vztrajen in si obraz redno čisti. Sem pa tja se mu še vedno pojavljajo mozolji, toda dosti manj kot prej.

Lep pozdrav, Maja

New Report

Close