Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo čiščenje lulčka – zmeda

čiščenje lulčka – zmeda

Spoštovani,

prebiram vaše odgovore in moram priznati, da me kar malo panika grabi. Imam 4 mesečnega sina in ker sem v literaturi prebrala, da mu pod nobenim pogojem kožice na penisu pri čiščenju ne smem vleči nazaj tega do sedaj nisem počela; niti mi to niso rekli v porodnišnici, niti ni tega storila patronažna sestra, ko ga je prvič kopala.

Sedaj pa v različnih postih berem o težavah, ki izvirajo iz tega, če tega ne počneš in me sedaj seveda grabi panika, ker tega še ne počnem. Zato me zanima, ali moraš to početi že od rojstva, ali ne? torej, kaj in kakko da bo prav.

Hvala in lep pozdrav
punči

Brez panike ! Imam 2 fanta, starejsi 5 let in do 2. leta se s kozico sploh nismo ukvarjali. Otroka vsak dan kopamo in mislim, da je to dovolj. Nikoli nismo imeli nobenih tezav.
Pri dveh letih in pol smo zaceli s treniranjem kozice in sina naucili, da si jo je med kopanjem vlekel dol. Postopoma mu je sla kozica gladko dol.
Lep pozdrav !

Pozdravljena!

Pri 4mesecih ni še nič zamujenega. Če je prisotna zožitev kožice, preveri pediater na sistematskem pregledu.

Pomenbno se mi zdi, da Vi posvojite misel, da je takšen način najprimernejša oblika higiene in to posredujete tudi sinku. Da se med kopanjem, kasneje tudi tuširanjem, ko je kožica zmehčana, ne pozabi, da je na penisu tudi mesto, ki ga je potrebno čistiti.

Veliko sproščenih trenutkov v teh poletnih dneh Vam želim!
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close