Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Čiščenje lulčka med kopanjem

Čiščenje lulčka med kopanjem

Lep pozdrav! Veliko sem prebrala že na to temo in vedno se omenja, da se med kopanjem kožico na lulčku nežno potegne dol. Mene pa zanima ali lahko takrat tudi z krpico tam nežno podrgnem, da odstranim tisti bel izloček, ki se tam včasih nabere ali pa ga bi to lahko kako bolelo? Izgleda tudi, da je naš fant sedaj pri 5 mesecih odkril, da ima “tam doli” nekaj kar se da fino prijeti in stiskati, pa me zanima ali naj mu to pustim ali naj mu rokico umikam. Med kopanjem namreč non stop stiska in vleče lulčka, da mi je kar hudo gledat. Če mu umaknem rokico, jo da takoj nazaj, če mu dam kakšno krpico čez lulčka, potem prime krpico in jo takoj nese v usta in cuza vodo iz krpice, kar tudi ni dobra ideja. Stiska ga pa tako močno, pa vleče, včasih stisne celo jajčka, da je kar groza. On sam sicer kakšnih znakov neugodja ne kaže, vse se mu najbrž zdi prav fino in zabavno. Je to pač faza v razvoju ali bi mu morala preprečiti, da se ne bi nehote kako poškodoval?

Pozdravljena!

Kaj se lahko neprijetnega zgodi, je izkušnja odraslih. Prav imate, otrok sledi le ugodju. Če ne želite, da nekaj počne, je najbolje , da otrok pozornost preusmeri na drugo ugodje. Igračke, ki plavajo in se oglašajo, krajši čas kopanja, so moji predlogi.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close