Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Ciscenje lulcka

Ciscenje lulcka

Pozdravljeni,

imam novorojenčka, starega 11 dni. Na obisk je prišla babica, ki nadomešča našo običajno babico. Bila mi je zelo antipatična, ena stvar pa me je še posebej vznemirila. Rekla je, da bomo očistili lulčka in potem je kar potegnila kožico dol in obrisala z mokro blazinico (to je bilo, ko je bil star 9 dni) in danes pri 11 dneh je to ponovila. Potem pa sem na internetu prebrala, da se v prvem mesecu življenja naj tega ne bi počelo.

Otrok ni nič umazan tam spodaj, niti nima kakšnih težav. Njen izgovor zakaj to počnemo je bil, da je bila pri svojih otrocih prenežna.

Prosim za nasvet, kako bi preverila ali je z lulčkom vse v redu ali ga je s svojimi potegi poškodovala.

Hvala in lp

Spolovilo je potrebno očistiti, torej odmakniti kožico, kolikor gre ter jo umiti. Ničkolikokrat videne umazane, zasušene lulčke, polne gnojnih izcedkov, ostankov urina, vnetega prepucija, zaradi nepravilne oz. odsotne nege.

Seveda ne delamo na silo in ob bolerčinah. Če pa se kožica normalno razpre, je to pač potrebno očistiti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close