Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom čiščenje keramičnih ploščic/fugirna masa

čiščenje keramičnih ploščic/fugirna masa

Pred kratkim so mi položili keramične ploščice in pri tem uporabili barvno fugirno maso. Ploščice sem probala očistiti z vodo, ampak se mi zdijo še vedno “šekaste” od fugirne mase.

Ali mogoče kdo ve s čim je najbolje očistiti keramične ploščice, da ne bodo več “šekaste”.

Hvala.

Pozdravljena!

Tudi mi smo pred kratkim položili keramične ploščice.2X sem jih poskusila sčistit s vodo, pa tako kot praviš še vedno fleki od zadaj. Na koncu pa sem jih sčistila s čistilom za steklo ČISTO in ti morem povedat, da se zdaj svetijo in so brez enega fleka.

LP

Hvala za odgovor.

Ko sem postavila rezervno ploščico poleg položenih, so te čisto druge barve.. Groza.. Bom poiskusila s čistilom za stekla..

Ja ampak vzemi čistilo ČISTO ne kakšnega drugegea. Jaz sem imela prvo Stelex, pa ni bilo vredu.

Poskusi s čistilom keranet od Mapei-a.

Po vseh peripetijah z različnimi ploščicami položenimi po naši hiši ti lahko povem tole:
glazirane ploščice z visokim sijajem boš očistila lahko samo z vodo s par kapljic kateregakoli čistila. Če pa imaš porozne (grobe, take, ki nimajo gladke površine) ploščice, v katere se je fugirna masa “vpila”, pa lahko polivaš gor karkoli in drgneš kot nora, pa po obdelavi s fugirno maso ne bodo nikoli več take barve, kot so bile pred polaganjem. Jaz sem poskušala s tamočnim kisom, varekino, kislino,specialnim izdelkom za ta namen…, drgnila z mrežicami…rezultat pa samo delen. Na zelo vpojnih neglaziranih ploščicah pa sploh nikakršen.

Zivjo punce!

Jaz pa naše ploščice po nasvetu keramičarja čistim samo z vodo in kisom za vlaganje in sicer na 2 l vode 1 l kisa za vlaganje. Šek ni več in tudi lepo se svetijo, le malo “diši” v stanovanju…

Vse ploščice, tako sijajne kot grobe imajo porcelansko glazuro (seveda, če niso kake 2.ali3.kvalitete), torej pri čiščenju nobenih ne bi smelo biti problemov. Velikokrat je problem tudi mojster, ker prepozno in premalo obriše fugo s ploščic, sploh če je le-ta zelo temne barve. Glede kisa se pa strinjam. Z njim lahko delas “cudeze”.

Jaz sem poskušala vse mogoče! Pomagal mi je le CIF lemon cream! Ne poškoduje ploščic in je nasploh super! Poročaj, kako je šlo!!!
LP, Klavdija

pozdravljeni,

imamo problem, na teh v kopalnici imamo temne mat ploščice, ko se je fugirala stena so kaplice fugirne mase padle na pod, na teh mestih so na ploščicah ostali madeži kot mastni madeži, kako jih lahko odstranimo?
katero čistilo naj bi bilo učinkovito?
Hvala za odgovor

Mapei – Keranet, če tega ne dobiš, pa od Dyckerhoff Sopro. Sem pozabila kako se reče, imajo v Gradbinki in podobnih trgovinah. Za normalne madeže od fugirne mase na svetlečih – glaziranih ploščicah je pa recept več kot enostaven. Nikoli jih ne briši z mokro krpo, ampak z suho. Tako odstrani šodvečen prah, nato pa enkrat z mokro in to je to. če boš brisala vse z mokro, se ti bo samo mazalo …

New Report

Close