ČIŠČENJE JETER navodila
To, da ste ugotovili, kako nezdravo jeste, je prva stopnja, zdaj morate narediti naslednji korak: spremeniti prehrano. Ko boste shujšali vsaj 15 kilogramov, si je pa smiselno očistiti jetra.
LP
pred časom sem bila na UZ trebuha, izid je naslednji:
V desnem jetrnem režnju je tekočinska formacija premera 16 mm, v level režnju je ehogema formacija premera 6 mm. Vse ostalo je bp.
Zalima me, če v tem primeru svetujete čiščenje jeter?
Naj pripomnim, da mi vse, kar pojem obleži v želodcu in se počutim napihnjeno.
Za odgovor se van vnaprej zahvaljujem in vas pozdravljen.
A.k.
Spoštovani!
Glede na to, da imate težave z aritmijo, vam čiščenja zaenkrat ne svetujem.Predlagam, da se najprej lotite razkisanja, uporabljajte kvalitetna hladno stiskana olja – predvsem laneno, v prehrani se izogibajte živil, ki vsebujejo sladkor, uživajte čim več beljakovin rastlinskega izvora.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
sem dokaj nov tukaj in malce prebiram tale vaš post okrog prečiščenja jeter. Zanimivo in koliko vidim tudi učinkovito.
Ali je kakšna omejitev pri čiščenju za vse nas, ki imamo Gilbertov sindrom in ali imate sploh kakšne podatke o tem, če je že kdo od zgoraj omenjen skupine poizkusil z prečiščevanjem?
Hvala za odgovor.
Lp
Spoštovani!
Vašega vprašanja ne razumem popolnoma.Edino, kar vam lahko povem iz izkušenj je, da ne poznam primera, da bi prišlo na podlagi čiščenja do napada žolčnih kamnov.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Imam tudi sam težave; namreč zdravniški izvidi so pokazali povečane jetrne encime. Zasledil sem več podobnih tem v zvezi s Pegastim badeljnom. Pričel sem s terapijo uživanja semenk, proizvajalca Flora, ravnam se kot predpisano na embalaži. Semenke prelijem z vročo vodo, počakam, ter na koncu po požirkih spijem. Semenke pojem. V nadaljne sem prebiral razne forume, kjer sem zasledil tudi zastavljena vprašanja v zvezi s sestavino silimarin, ki se nahaja v Pegastem badelju, le-ta je netopna v vodu – torej se mi je zastavilo vprašanje, ali je potemtakem uživanje časa sploh učinkovito, ali se raje priporoča uživanje surovih semenk – predhodno zmletih? Poleg tega me zanima tudi, kdaj bo ta moja terapija učinkovita – koliko gr. semenk bi moral zaužiti dnevno, ali je dovolj že vsaj 2x dnevno uživanje po 1 čajno žlico?
Sem pa dobil ravno danes na mail ponudbo s strani Sensilaba, gre se za 30 dnevno terapijo čiščenja jeter. Pripenjam povezavo: > http://www.sensilab.si/30-days-liver-detox?utm_source=sales-email&utm_medium=bad_0112&utm_content=30DLD-prednarocilo&utm_campaign=EM-sales&goal=0_488ff3f6d1-da4e4669de-75107613&mc_cid=da4e4669de&mc_eid=98df016371 < Kaj menite o tem izdelku, a se splača poskusuti še s tem? Že vnaprej hvala za vse povratne informacije. Lep pozdrav, Mitja
Pozdravljeni!
Če spremljate forum, ste najbrž ugotovili, da smo pri vseh težavah za celostni pristop.
Pri obremenjenih jetrih je nujna tudi sprememba v prehrani (o tem je bilo že veliko napisanega) in korenite spremembe v čustvenem odzivanju (problem so predvsem potlačena čustva z jezo na čelu).
Pegasti badelj je po izkušnjah iz ordinacije najbolj ućinkovit sveže mlet, svetujemo ga 1-2 žlički dnevno( najlaže ga je zmešati v smoothie).
Vse dobro!
Pozdravljeni!
Če nimate zdravstvenih težav, lahko čiščenje opravite tudi v vašem primeru.Že večkrat sem poudarila, da postopek najlažje svetujemo takrat, ko so ljudje pod kontrolo v naši ordinaciji.
Vse dobro!
Pozdravljeni!
Že nekaj časa načrtujem s postopkom za čiščenje jeter in ker sem zasledila, da je najprimernejši čas pomlad, imam namen začeti nekje konec meseca.
Zdaj me zanima, glede na to, da sem pravkar pričela hujšati, oz. bi se boljše izrazila, začela sem se bolj zdravo prehranjevati in hkrati izgubljati neželene odvečne kilograme (imam jih 62 pri velikosti 160cm in 36let), bi to bilo zdaj že primerno, ali naj rajši počakam, da se mi teža ustali?
In še eno vprašanje, čiščenje bi se naj ponovilo še nekajkrat, zdaj niti na pamet ne vem, kolikokrat in v kakšnih presledkih in glede na to, da načrtujem zanositev, bi mi čiščenje odsvetovali ali bi bilo kljub temu primerno?
In še en morda pomemben podatek, za čiščenje sem se odločila zaradi težav po porodu izpred dveh let, ki sem jih imela po CR, najverjetneje zaradi splošne anestezije in vseh zdravil, ki sem jih še dobila naknadno in bi tako pripravila telo in jetra za morebitno drugo nosečnost ter najverjetnejši še drugi CR.
Spoštovani!
Običajno svetujemo čiščenje jeter 2-3x v razmaku približno treh tednov. Velja pa, da so obremenitve pri vsakomur drugačne.
Lep pozdrav!
Spoštovani forumaši
zaradi komentarjev,ki dvomijo v koristnost čiščenja jeter,bom navedel svojo izkušnjo.
Pred časom sem hodil redno h okulistu (profesor dr. Marko Hawlina ) zaradi poslabšanja vida.
Takratna dioptrija je bila cca -3.
Po zadnjem pregledu sem v roku enega meseca naredil 3 čiščenja jeter.
Ko sem se spet pojavil pri dr.Hawlini ,mi je le ta nameril -1!!!!
Doktor mi je zaupal,da takšnega primera še ni imel in da še nihče ni prišel v roku enega meseca z razliko v dioptriji 0,5,kaj šele več.Toliko v razmislek o koristnosti čiščenja jeter.
Pa lep pozdrav.
Ivan
p.s. seveda mi je doktor pri naslednjem pregledu nameril -2…očitno prehod nazaj na normalno (mastno) prehrano ni bil pametna ideja..:)