Najdi forum

Čiščenje jeter

Pozdravček!

Zdravnica mi je priporčila čiščenje jeter, po klasični metodi – olj, grenivka. Zanima me, če je katera poskusial?
Priporoča mi jo pred hujšanjem, da bodo jetra fit, ko bodo šli toksini iz zalog ven.

Zdaj pa ne vem, ali je to res tak fajn al kako…

Hvala za nasvet!

PS: Ja, jst sem ena taka cota, ki se nonstop skriva pod kilogrami in si ne pusti pokazati koliko je sposobna, zato non stop gnjavi druge, ker se boji, da če se bo narobe odločila, da jih bo dobila od življenja po glavi. Sem bla vzgajana precej starokopitno…

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Tukajle imaš napisano vse o postopku. Če sem iskrena, se jaz tega ne bi lotila, ker sem “zajc”.

Mogoče se ti pa javi kakšna, ki je postopek opravila in ti podala svoje izkušnje.

Tole sem pa slišala “rekla-kazala”, da se je za enega gospoda to čiščenje slabo končalo. Pristal je v bolnišnici z razpočenim žolčnikom. Menda je imel en velik kamen, ki se je med postopkom začel premikati in obstal v žolčevodu.

Vsekakor je potrebno pretuhtati vse ZA in PROTI, preden se tega lotimo.

lp

Julija

Ja, hvala, ta članek poznam ampak sem tudi jaz zajček…

Zato sprašujem…

Sicer mi je to povedala zdravnica, s katero sma si na “ti” in je ful vredi, in kljub svojim letom (50), še vedno to dela 2krat na leto. Svetovala mi je, da nujno naredim to pred hujšanjem…

Hmmm, ne vem če je bilo to dobro, da si mi povedala za tega gospoda 😉
No, že dolgo nisem bila hospitalizirana in mogoče bi imela celo mir in opravičilo na faksu, da bi se učila 😉 joke…

No, mogoče se oglasi še kdo – s pozitivnimi izkušnjami ;))

pa,pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Hmmm zelo zanimiv članek. Bom se malo pozanimal pri mojih prijateljih zdravnikih kaj pravijo o tem. Vsekakor če ni negativnih posledic ali če ni vse skupaj “kr neki” bi probal. Ne vem česa se bojite punce 🙂 Saj iz opisa ne zgleda nič strašnega bolečega ali karkoli ? Je pa dejansko vprašanje če to kaj pomaga in koliko. Bom se pozanimal in se javil !

If you are not doing it for fun ... you are doing it for the WRONG reason !

Že med branjem sem imela enak pomislek, kot ga je navedla Julya. Sama imam en kamenček (bil pred 7. let, zdaj je že verjetno kamen). Če ga ta proces odplakne naprej, zamaši žolčevod…in sem že na kirurgiji. Je velika razlika med žolčnimi in ledvičnimi kamni. Mogoče bi bilo smiselno prej opravit UZ in se prepričat o tem kaj se nahaja v žolčniku.

Ja, to smo že delale. Mislim, jaz in prijateljice.

Najhujši del je spiti sol, pa tudi olje. Drugo ni bil tak problem. To, da ne smeš jesti, ali pa slabo počutje, ki se lahko pojavi je bil pri meni manjši problem.

Si pa vzameš res tak dan, da ne delaš kaj veliko, pa lahko počivaš, če ti paše. Nič napora. Pa da si doma, seveda.

Pri enih se je sčistilo veliko, pri enih manj. Verjetno bi še morala ponoviti (delale smo 2x v razmaku 2 tednov).

Mislim, da se ni česa bat. Če boš lahko vse tisto spila, boš tudi drugo preživela.

Pa srečno!

Aha, hvala boboka!

Izkušnje iz prve roke prav pridejo 🙂
Poleg tega pa dela lahko tudi psiha, če si bom predstavljala kamnolom tam spodaj, me bo že od tega pobralo…

PS: Večkrat me boli na levi strani pod rebrami? Kaj je lahko to?

pa, pa

Jetra so na desni pod rebrami, na levi je želodec, morda te on boli, mogla bi točno videt mesto bolečine.

Če je bolečina pekoča, je to znak preveč želodčne kisline. Ni pa tudi izključena kakšna rana na želodcu ali dvanajsterniku. Pri večjih težavah je vsekakor pametno narediti kakšno preiskavo (gastroskopijo ali vsaj UZ).

lp

Julija

Aha, no kje so jetra vem, vem tudi da ne bolijo.
No, upam da je samo napihnjenost in ne kaj hujšega, ker zdaj me pa že ornk skrbi…

pa, pa

Jaz za čiščenje jeter jem kapsule pegastega badlja.

Mermaid, si izvedela še kaj novega/dodatnega glede čiščenja jeter? Jaz bi tudi izvedla ta postopek, če bi dobila kaj več informacij. Malo me moti predvsem ogromna količina olja, ki jo je treba spiti.

Moj mož je imel podobne ideje, da bi si očistil žolčnik poln majhnih kamnov z oljem in limono. Ko je predlagal sledeče zdravnici je rekla samo: to kar storite, pa boste sigurno prej na urgenci. Skratka, nepriporočljivo. Je pa za čiščenje zelo primeren in neškodljiv čaj iz pegastega badlja. Jaz sem ga kupila v Italiji, ki je namenjen prav prečiščevanju jeter. Pri nas se ga po mojem dobi le na tržnici v Ljubljani ali kakšni zeliščarki, v vrečkah pa ne. Jaz ga vsake toliko časa spijem in mi dobro dene. Je pa obupnega okusa, a eno šalico se še preživi.

Ojla!

Nisem dobila dodatnih informacij, razen teh, ki so tukaj na forumu.
Saj pravim, da sva z dr prijateljici in mi ne bi svetovala nečesa, kar bi me spravilo v bolnico. Bom poskusila, vendar ne upam pred izpiti. Ko pa poskusim, se javim!

LP

Sem ravno zaključila to čiščenje. Občutek zdaj je fenomenalen, včeraj pa sem bila pravi bolnik. Ob dveh popoldne v soboto sem se odrekla vsakršni hrani (tisti dan sem zjutraj sem pojedla samo nekaj sadja) in vse je šlo super do desetih zvečer, ko je bilo treba spiti mešanico olja in grenivkinega soka. Pripravek je piten, samo občutek da se nalivaš z oljem je ogaben. Nikoli nisem spila toliko olja naenkrat in sem se bala nočnega privzdigovanja. Mislim, da olje nima odvajalne funkcije, pač pa premaže prebavila. Žal je o olju in grenivki premalo razlage na omenjenem linku kot tudi ni zadosti informacij o izkušnjah drugih. No mene je že zvečer ene trikrat pognalo na blato, noč pa je bila mirna. Ko se mi vsaj ne bi bilo treba zbujati zaradi ogabnega grenkega okusa v ustih! To mi je res pokvarilo noč. Dvakrat sem šla pit vodo (4 dl), za pitje vode sem se odločila že v začetku, ker mi ne gre skupaj, da se izstradaš brez vnosa tekočine. Zaradi slabega okusa sem težko spila jutranji kozarec grenke soli (prej mi ni delalo težav). Ko sem videla, da me fajn odpira, sem se odrekla zadnjemu kozarcu grenke soli. Mislim, da sem se za mojih 70 kg ravno prav postila. Okoli 11 ure sem nehala z odvajanjem, ki me je itak razočaralo. Nisem namreč opazila nikakršnih zelenih kroglic in nič neobičajnega. Še to, odvajanje samo ne poteka s kolikami ampak je skoraj neboleče. Torej odvajanje ni hudo, pri meni je bilo hujše z okusom v ustih in z jutranjo zaspanostjo. Se pravi, ob 11.uri sem si privoščila par krekerjev, da vidim kako bo padlo na želodec. Ker ni bilo bolečin, sem pojedla še kos kruha. Ob 12.uri sem si pripravila polento z mlekom. Ob 13. uri dolgo pričakovano črno kavo z mlekom. In takrat sem šele oživela! Popoldan sem pojedla nekaj mesa, pila veliko vode in jedla sadje. In predvsem začutila po dolgem času veliko energije! To je bil tudi poglavitni razlog mojega čiščenja. Danes 24 ur kasneje imam 3 kg manj, torej 67 kg, sem v formi, ne boli me niti želodec,niti glava, niti črevesje. Nameravam jesti izbrano manj kalorično hrano, ker mislim, da bom zmogla. Nisem namreč nič kaj preveč lačna ampak čisto ok. V naslednjih dnevih bom v telo vnesla čimveč aktimela zaradi pozitivnih bakterij (ali pa bom kupila v lekarni fermental), ker bogsigavedi ali nisem odplaknila iz telesa tudi kaj koristnega. Upam, da sem bila izčrpna. Vsekakor zberite še kakšen podatek … Se preživi in počutje potem je odlično.

New Report

Close