Najdi forum

čiščenje jakne GORE-TEX

Pozdravljeni!
Ima kdo kaksno idejo, kje bi lahko ocistila jakno iz Gore-texa. Klicala sem v Hervis pa so mi rekli, da naj jo dam v čistilnico. Ima kdo kaksno izkušnjo s čiščenjem in kje v okolici Ljubljane je primerna cistilnica.

Lep dan vam zelim
Tonka

Jaz jo mojemu fantu perem v pralnem stroju in dam na najnižjo temperaturo na
30°C in na program svila – volna.Prati pa jo moraš izključno z tekočim sredstvom za volno (perlana)ali kaj podobnega,nikakor pa ne smeš uporabljati mehčalca,ker potem maši zračnice na jakni.
Upam,da sem ti vsaj malo pomagala,taka navodila so mi dali v trgovini,kjer smo jakno dobili.
P.S. pa tudi “centrifuga” ne pride nikakor v poštev
LP 🙂

Točno tako, kot je napisano – in posuši na obešalniku…

Tudi jaz sem dobila podobna navodila v trgovini Iglu sport. Sama sicer še nisem poskusila prati, ker je jakna še skoraj nova. Lahko pa povem, da je moj prijatelj svojo (za vsak slučaj) nesel v čistilnico in z rezultatom ni bil preveč zadovoljen. Zdelo se mu je, da je bila čiščena “preveč agresivno”. Od takrat tudi ni več nepremočljiva. Sama jo bom prala doma – po navodilu predhodnice.

Tudi jaz jo perem doma, tako kot so ti napisale pred menoj.

GORE-TEX jakno lahko čistiš doma v pralnem stroju, v trgovinah z gorniško opremo pa se v ta namen dobi posebno sredstvo. Kemične čistilnice ne priporočam, če hočeš, da jakna še naprej služi svojemu namenu!

Tonka!
Mogoče bom s svojim odgovorom malce pozna, ampak vseeno!
Za Gore-tex material dobiš v specializiranih trgovinah (jaz sem ga kupila v Lj. v BTCju poseben tekoč prašek. Na njem imaš tudi vsa potrebna navodila. Poleg praška lahko kupiš tudi impregnator, če je jakna na določenih mestih že ostala brez impregnacije.
Jaz sem svojo jakno tako zelo lepo očistila in upam da jo boš tudi ti 😉
Tina

New Report

Close