Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo čiščenje dojenčkovega penisa

čiščenje dojenčkovega penisa

Pozdravljeni!
Upam, da bo tole vprašanje romalo na pravi naslov…
Imam 9-mesečnega fantka in že od rojstva imava probleme pri čiščenju penisa. Dobila sem različne nasvete glede tega; najprej so mi rekli, da pri dojenčkih ni potrebno vleči kožice nazaj in čistiti glavice, potem mi je bilo rečeno, da se to mora delati. Vendar pa imava problem, saj je zgleda kožica tesno ali zraščena skupaj ali pa zlepljena, kajti če jo potegnem nazaj, je glavica penisa komaj vidna;lula zaenkrat še normalno. V zdravstvenem domu mu je zdravnica kožico že potegnila nazaj, na silo, tako da je tudi glavica penisa bila vidna, vendar je obakrat kožico tudi strgala. Vedno se je zaraslo nazaj skupaj, tako da je trenutno videti samo za velikost bucke veliko “odprtino”.
Sama na silo tega ne upam delati, zanima pa me, če je to normalno in se bo sčasoma popravilo ali bo potrebno operativno pomagati (obrezati)?
Hvala in lep pozdrav,
zaskrbljena mami

Pozdravljena!

Preozka kožica na vrhu penisa je kar pogost pojav. Slišala sem kirurga, ki operira kasneje, ko postane to problem, da je to slovenski izgled. IN izjava se me je dotaknila v taki meri, da sem vedno že pri prvem kopanju dojenčka svetovala, kako naj se kožica na penisu nežno potisne navzdol. Med kopanjem zato, ker je dodatno zmehčana in priporočila, da postopek postane rutina.
Pri devetih mesecih predvidevam, da otrok še ne zmore sam narediti tega giba. Spodbujam, da med kopanjem poskusite Vi.
Morda Vas obhaja dvom, da je postopek poseganje v otrokovo intimo. Starejši ko je otrok in če to ni del vsakdana, se lahko pojavi zavračanje. Zato je toliko bolj potrebno, da je poteg kožice del kopanja že od začetka. Kakor otrok postopno osvoji nego zob, tako tudi splovila.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

pošasi in nič na silo. Tudi mojemu sedaj skoraj 3-letnemu sinku do starosti skoraj dveh let ni šla dol, ampak smo poskušali vsak dan pri kopanju in potem je vendarla šla in sedaj ni težav. Prej pa sem mu glavico umila tako, da sem zelo blag curek vode usmerila na odprtinico na vrhu penisa in mu tako izprala tudi glavico pod kožico.

LP.

naia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close