Čišča po porodu
lahko počakate do ponedeljka. Kaj je bilo tisto “tkivo” seveda ne morem vedeti, ampak lahko bi bil tudi še kak zaostal košček plodovih ovojev ali strdek krvi ipd. Sicer pa ob dojenju lahko prihaja do krvavitev iz površine maternične sluznice tudi še po več kot 6 tednih, kar je samo posledica učinka zavore dojenja na reprodukcijski hormonski sistem.
Hvala. Se zavedam, da ne morete brez, da bi videli in hvala za odgovor, vsaj tega kaj bi lahko bilo.
Strdek krvi sigurno ni bil, saj je bilo na otip bolj trdo res kot gmota tkiva in če sem stisnila med prsti ni šlo narazen.
Bi vam poslala sliko, ne gre dodati.
Dojim delno/črpam/dodajam.
Krvavitev še nekako razumem, čeprav je precejšnja, me pa je malo prestrašil tisti kos+precej krvi.
Zaenkrat se ni ponovilo.
Tudi starejši strdek krvi je lahko precej kompakten (fibrinski), lahko bi šlo npr. za “placentarni polip”, ki pa ga 99% tvori beljakovinski ovoj (fibrin), torej v osnovi kljub imenu ni bistvo zaostanek koščka posteljice ampak se na zelo majhen zaostanek lepijo beljakovine in se tak polip tvori sekundarno. Kakorkoli, če se krvavitev ne ustavi oziroma bistveno ne zmanjša, bo treba na urgenco.
Pozdravljeni,
sem 11. dan po porodu in že 4 dni nimam čišče. Izcedek je minimalen – skoraj ne rabim vložka, belkaste barve. Nič me ne boli, vročine nimam.
Porod je bil naraven, spontan s predrtjem plodovih ovojev.
Jemljem Fragmin 5000 zaradi tromboflebitisa.
Je normalno, da čišča “izgine”?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
ja, tudi to je možno.