Najdi forum

Prebrala sem njegove zgodbice, moram reči, da je to bil dober pisatelj. Najbrž se spominjate Tistega lepega dne , kjer igrata še Duša Počkajeva in Bert Sotlar in drugi znani igralci. Pa Tantadruj, Oče orel, Kruh, V gaju življenja Sreča, Ringaraja, Gosenica.

Mogoče za zanimivost: Kosmača so v mladosti klicali Tantadruj. Kot otroka so ga sovrstniki namreč natepli, in ko se je prišel jokat domov k mami, je vprašala, kateri ga je. In on v joku “ta in tadruj”, kar v tminskem narečju pomeni “ta in še ta drugi”. In se ga je prijelo… Tantadruj 🙂
To anekdoto sem pa slišal, ko jo je mislim da njegov brat povedal po TV.

Obstaja pa baje zelooooo lepa peš pot na tolminskem. Od kraja, kjer je bil doma pa do Mosta na Soči, kamor je hodil v šolo – torej njegova vsakodnevna pot od doma do šole je sedaj urejena študijska pot, z njegovimi citati, znamenitostmi… V eni izmed lanskih revij Svet in ljudje je bila objavljena. Enkrat moram po njej. Samo dolga je mislim da ene 10 km, kar pomeni 20 tja in nazaj, kjer pustiš avto. Mogoče s kolesom 🙂

Me zanimajo kakršnakoli mnenja o tej knjigi.V gaju življenja. Rabim za en spis u šoli. Pa bi rada čim več napisala. xD. Hvala!

New Report

Close