Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Ciprinol in Nelit

Ciprinol in Nelit

Spoštovani !

Čez tri dni odhajam v Turčijo. Danes sem šel k osebnemu zdravniku, da bi mi napisal recept za Ciprinol in Nelit-je za Nelit sploh potreben recept?
Skratka, rekel je, da mi Ciprinola ne more predpisati, če nisem bolan. Ponovno sem mu razložil, da bi ga vzel s sabo za primer, če bom zbolel in da bi bilo izredno nepraktično letat nazaj iz Turčije k njemu, da mi predpiše, če bo enkrat tako daleč, in se potem vračat. Vseeno mi ni hotel napisat recepta. Kar pa je še huje- sploh se ni nasmehnil moji opazki, da bom med potovanjem pač prišel po recept s prenosnim straniščem, saj je Turčija le par sto kilometrov stran.

Zanima me, katere tablete so potemtakem najboljše za želodčne težave, ki jih lahko dobim pri zdravniku oz. če moram res najprej imeti težave, da dobim ta prekleti Ciprinol.
Zdaj mi je dal recept za Linex, ki pa ni ravno učinkovit-poznam od lani.

Najlepša hvala!

Spoštovani,

za lajšanje oz.zdravljenje potovalne driske se priporočajo kinolonski antibiotiki, ponavadi Ciprinol. Antibiotik se vzame v primeru, da se potovalna driska pojavi; preventivno se ga ne jemlje. Do sedaj mi ni znano, da zdravniki ne bi hoteli predpisati antibiotika v te namene. V skrajnem primeru se lahko oglasite tudi pri na Zavodu za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, v ambulanti za potnike od pol osmih do enih.
Bolj pravilno bi seveda bilo, da vam recept napiše izbrani zdravnik.

Nelit lahko dobite tudi brez recepta.
Drugih zdravil za zdravljenje driske ne priporočamo. (Razen če bi zboleli z drisko, ki jo povzročajo paraziti; v tem primeru se terapijo predpiše glede na vrsto parazita).

Lep pozdrav,

Eva

New Report

Close