Najdi forum

Kje se dobi cink? Ali samo v hrani ali tudi v kakšnih tabletah ali pripravkih?

V lekarni imajo šumeče tablete – cink, sem skoraj 100%.
LP, ina

Ja bedaste tablete v bedastih slovenskih lekarnah. Se bolj bedasto ministrstvo za zdravstvo je predpisalo najvisjo doloceno mejo… da bi le cimvec zasluzili na vitaminih oz. ce ne na vitaminih pa vsaj na bolnih ljudeh!

hilo: predpostavljam, da rabiš cink zato, da bi te varoval proti raku na modih. Odlična ideja… sam sem ga nabavil na črnem trgu oz. prešvercanega iz Nizozemske za okoli 4000sit, 90kom. 50mg… in ni mešan s kalcijem s čimer delujeta antagonisitčno in ravno takega dobiš v slovenskih lekarnah.

Koliko pa država skrbi za nas…

Vsaj glede našega varovanja zdravja… bednobedno 🙂

Ja, cink pa se uporablja tudi za izboljšanje razpoloženja in depresije?

Mogoce dvigne nivo serotonina… anyway, dvigne nivo testosterona pri moškem. Še ena pozitivna reč 🙂

Js sm jih kupil na hrvaškem tudi 50 mg. Cena je bila nekje 1700 za 60 caps. Drugače pa slovenska zakonodaja na tem področju res peša.

lp oliver

Oliver a to v obicni lekarni?

Ne v trgovini s športno prehrano. Mislim da se ji reče Heliks (majo tut spletno stran) v zagrebu. Naspomlad bom šel in si komplet obnovil zalogo vitaminov, mineralov, glukozamina & vseh stvari za celo leto.

Lp oliver

Ej kje pa mas ksno tako trgovino najblizje portoroza?

Nebi vedo. Zagreb mi je še najbližje. Lahko pa mi pišeš na mejl pa ko bom šel pa nabavim še kakšno škatlo za tebe.

Lp Oliver

Kupiš lahko v Drogeri marketu. Imajo čudo enih zadev.

LP NIKA

Ja pa nikakve doze notri. Vsaj ponavadi!

lp oliver

A torej pri nas sploh nimajo cinka?

Ja imajo in to max. celih 15mg na tableto. Saj bos se zbolel od takih mocnih doz in je zraven vedno dodan tudi kalcij, ki pa zmanjsuje cinkovo delovanje. Super:)=

Točno. Si poskušal slučajno že kej ZMA varijante? sicer so precej drage vendar je baje precej optimalno razmerje Cink magnezij.

Lp Oliver

Ne, predrago. Sem pa čital, da je še tribulus notr?

ja dobiš tudi varijanto z tribulusom. Tribulus pa nima skori nikakvega efekta razen da ti mogoče bolj stoji (pa še to ni vedno) – po študijah in pripovedovanju enega kolega ki je probal.

Lp oliver

Sodeč po knjigi Zajtrk Prvakov ima Tribullus dober efekt na naturalce… samo dozdaj vsi, s katerimi se pogovarjam pravijo, da jim ni preveč pomagal. Je pa dobro nadomestilo clomida po kuri, vendar mnogo dražje.

Kaj je Tribullus ?
xxxx

Clomid??? Če je to isti clomid, ki ga poznam jaz potem je hecno zakaj ga bi ga uživali moški. Sicer pa tudi jaz marsikaj ne vem, vem pa da so mi s clomidom stimulirali rast foliklov, da sem potem sploh lahko zanosila.

New Report

Close