Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje cindi- prenehanje kajenja

cindi- prenehanje kajenja

Evo- zmagi naproti-
sem se prijavila na cindi-življenje brez cigarete- juhu- ali se je še kdo-
da gremo skupaj skozi krize dan za dnem.
Pokadim škatlico na dan.. LP KAtarina

Po enem letu 2006-2007 sem CINDI-ju pisal ZMAGAL SEM
po dveh sem si rekel pa še res je in danes upam, da lahko rečeš tudi ti kaj sama sebi. SREČNO

Mene pa zanima kaj je to CINDI… Rad bi se odvadil kajenja pa rabim čimveč informacij v zvezi s tem CINDIjem, ker so vsi pohvalili!

Hvala!!!

CINDI je mednarodni program preprečevanja kroničnih nenalezljivih bolezni (Countrivide Integrated Noncommunicable Disease Interventional program), v okviru katerega pri nas poteka vrsta dejavnosti, med drugim tudi pomoč pri prenehanju kajenja. v okviru tega programa so bili izobraženi timi v osnovnem zdravstvu, ki pomagajo kadilcem, da prenehajo. Svetujem Vam,da pokličete na CINDI Slovenija v LJ. na Ulico Stare pravde (tel: 01 2307360) in povedali vam bodo, kje se te delavnice izvajajo.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Spoštovani,
zelo rada bi se odvadila od kajenja, pa mi ne uspeva. Večkrat sem že poskušala. Živim v Novi Gorici, po poklicu sem učiteljica. Če mi lahko kakor koli pomagate, bom vesela.
V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam.

Lp, Natalija

Spoštovana!

Najprej se opravičujem za pozen odgovor.
Za prve informacije, kako prenehati, si lahko preberete mojo knjižico “Opustite kajenje in zmagajte”, ki je v obliki pdf. dosegljiva na tem forumu. Preberite si tudi zapisane izkušnje na tem forumu. Nato pa se lahko oglasite tudi v vašem zdravstvenem domu v Novi Gorici, kjer se dr. Vlasta Vodopivec ukvarja s pomočjo pri prenehanju kajenja. Seveda pa sem vam sam na razpolago tudi na tem forumu, da vam poskušam pomagati in odgovarjati na vaša vprašanja, ter vas vzpodbujati. Vsekaor je izjemno pomebno, da ste se odločili za prenehanje in držim pesti za vas. Prepričan sem, da vam bo uspelo.

obstaja test kjer bi lahko testiral vsak dan ali nekdo kadi ali ne? in kje se ga da dobiti.

hvala za te informacije

Najhitrejši test za ugotavljanje kajenja je merilec CO (ogljikovega monoksida) v izdihanem zraku. Ta dokaj relevantno pokaže, ali je kdo kadil in se ga lahko tudi kupi (eden od uvoznikov je Pulmodata). Je pa tako, da imajo lahko pivašane vrednosti tudi nekadilci, ki so bili v zelo zakajenih prostorih.
Najbolj relevantno je merjenje Cotinina (razpadni produkt Nikotina) v slini ali urinu. Za to tudi obstajajo testi, vendar kolikor vcem, se pri nas ne dobijo. Eden od teh testov je iz skupine Accutest in se imenuje NicAlert. Predlagam vam, da pobrskate po internetu v kolikor se ti izdelki dajo naročiti.

New Report

Close