Činčila – kaj je narobe?
Elza, 🙁 ….. nimam besed….. 🙁 tud men je zelo žal za Stelliko, res zelo mi je hudo, ker je bila res prisrčna kepica in zelo sm jo mela rada, pa če prav je bivala pri tebi sem dostikrat pomislna nanjo. Tko, da vedi da tud jz sočustvujem s tabo in Mihatom, ki mu je verjetno ravno tako hudo. Mislim pa, da pri nama ni niti malo trpela saj sva obe zelo lepo skrbeli zanjo. Sm tudi mami povedala da Stellike ni več med nami, pa ji je blo tud ful hudo. Za vedno mi pa bo ostala v lepem spominu. Upam, da je zdej nekje kjer ji je neskončno lepo in uživa v svobodi….:( Elza mislm da je šele zdele pršlo za mano, da prej sploh nism še čist dobr dojela kaj si mi govorila……….NAJ POČIVA V MIRU, sam to. Upam, da mi boš poslala kkšno njeno sliko, no sej se slišve še kj, a ne? Pozdravljena, pa, pa —— Nika
moja cincila je imela tudi veckrat tezave s prebavo ( kakci so bili zelo majhni ali pa jih ni bilo in nehala je jesti ) in sem jo odpeljala k veterinarju, kjer so mi svetovali veliko sena in vbrizganje ananasovega jogurta z injekcijo v gobcek. Zaradi zaprtja pride zaradi preobilne hranjenosti ali pa nepravilne prehrane ( kaksne soncnice, ki jih imajo cincile najrajsi ), ter premalo gibanja in tekanja, ki spodbudi crevo. Plus tega da se dobi v zivalskih trgovinah nekaksen prasek za glodalce proti zaprtju, ki se ga da v vodo in moram reci da je vse to pomagalo, pa sem mislila da bo moja cinci umrla 🙁 skratka od sedaj naprej ji dajem samo premium hrano za cincile in seno … ter sem in tja zelo zelo redko kak priboljsek….