Najdi forum

cilj ozdravitve

hejLa!
Stara sem 18,5 let in imam bulimijo malo več kot sedem let.Trenutno se zdravim na Enoti za Motnje Hranjenja v Ljubljani, kamor sem prišla z namenom, da odneham bruhati. Vendar sem ugotovila da to naj ne bi bil cilj zdravljenja. A kaj naj bi bil?
Iskreno bi prosila vse, ki ste ozdravljene in ste imele izkušnje s tem, da mi dajo kakšen uporaben nasvet,kako priti do te ugotovitve.:)
Hvala!

hmmm, tvoj cilj bi lahko bil da končno zaživiš normalno življenje!zdj so še najlepša leta, najbolj nora, vesela, divja, zaljubljena…pred tabo in res škoda da jih zapraviš zaradi bulimije!
samo probaj nehat bruhati, najprej vsaj 3dni, potem 1 teden…in ko boš ugotovila da si pravzaprav ista (ne boš se zredila brezskrbi) luštna punca, verjemi, da ti ne bo več do tega!slabih učinkov je veliko več kot dobrih!

začni živeti:)))))

Uh, kar obširno vprašanje, ki ima prav zagotovo več plati odgovora.
Če je zunanji problem pri bulimiji bruhanje, je en del ciljev okrevanja oz. zdravljenja tudi ta, da se preneha z bruhanjem. Prav gotovo.
Drug del ciljev, povezanih s hrano je tudi to, kakšen odnos do hrane bi rada imela in kakšen bi bil zdrav. Na to je verjetno odgovor uravnotežena, pestra prehrana, energetsko dovolj bogata, v obliki 3 glavnih obrokov in 2-3 malic. Vsaj na zacetku vecini punc pomagajo redni obroki.
Sicer pa me zanima, kako si ugotovila, da tovj cilj zdravljenja nej ne bi bilo nehati bruhati?
Lahko pogledava tudi širše, da bi bil morda cilj najti nove načine reševanja stisk in težav, ki ne bi vključeval hrane, basanja in bruhanja, ampak nekaj bolj konstruktivnega. Včasih je to najtežji del, a je nujen, če ne se bruhanje slejkoprej spet pojavi. Javi, kaj si ti odkrila zase?

New Report

Close