Najdi forum

Pozdrav

Ciklama je ena izmed roz, katera mi je zelo, zelo vsec. vedno znova jih kupujem in zalostna vrzem stran, kajti slej ko prej mi nehajo prelepo cveteti in od njih ne ostane skoraj nic. Povejte mi, pomagajte z nasveti, kaj delam narobe in kako bi jih morala negovati, da bi me njeni cvetovi, se dolgo razveseljevali. Koliko naj jih zaliva, na kaksno mesto naj jih postavim ipd.

LP
Mojca

Ravnokar gledam pred seboj ciklamo kupljeno pred 4 leti, ki mi pa vsako leto cveti…sicer ne tako obilno kot prvi dve, a trije tokratni cveti so izredno veliki….Ko cveti jo tedensko 2x zalivam…pazim, da ne preveč, da niso korenine v vlagi. Ko pa odcveti, jo dam na okensko polico (Z stran) in zalivam le toliko, da zelenje ne odmre. Ko opazim, da “hoče” poganjati nove poganjke. pa zalivanje pojačam…..zdaj sem pogledala bližje in ima nastavke za naslednjih 8 cvetov…sicer še drobčkene, a lepe.
Ja občasno polijem po zemlji okoli nje malo zelenega čaja….zakaj, sama ne vem…ne zato ker bi mi ostal, ampak mislim si, da če paše meni, naj tudi njej.
Ta rastlina mi je res hvaležna in zvesta. Imam jo pa na mizi v pisarni cca 3 m od okna.
Imej srečo z naslednjo koreniko!
Lep dan
Alenka

Moja ciklama ima sedaj cel kup nastavkov za cvetove. Spomladi sem jo po cvetenju presadila na prosto na severno stran hiše v rahlo in vlažno zemljo.
Septembra sem jo presadila nazaj v lonček in ponovno zalila. Do prve zmrzali sem jo pustila zunaj na okenski polici. Sedaj pa jo imam postavljeno na okenski polici v dnevni sobi. Mislim da je na polici čez zimo okoli 16 stopinj. Zalivam jo enkrat tedensko z gnojilom in enkrat tedensko z navadno postano vodo.
Lani mi je cvetela 5 mesecev.
Lep pozdrav
Mateja

Ciklamo imam 2 leti. Poleti jo imam na terasi na V strani. Zalivam jo kar pogosto. Vsak drugi dan. Cveti od aprila, ima še ogromno nastavkov. Jo pa ne zalivam z nobenim gnojilom. Samo voda.

Pred enim tednom sem jo dala notri na okensko polico, pa mi sploh ne stoji, ker ima liste tako na široko.

Ciklama ima rada zelo nizke temperature. Bolj je mrzlo 5 – 10 stopinj, lepša je.

Ciklami paše hladnejši in ne suh zrak. Jaz je nisem uspela ohranit, ko smo še živeli v bloku, kjer je bila centralna kurjava in zelo suh zrak.

Ojla

Tudi moja ciklama je bila lepa max 2 tedna. Potem pa je začela veneti, jaz pa v jok in na drevo 🙂 Sem resnično žalostna, nisem je vrgla preč, ampak sem jo postavila ven. Vendar je ne zalivam več in zdi se mi, da mi je zmrznila. Mislite, da sem jo uničila, za vedno? n:-(

New Report

Close