Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja ciciban čevlji-res slabi??

ciciban čevlji-res slabi??

Dobila sem informacijo, da so cicibanovi čevlji slabi in da nekateri pediatri zahtevajo umik iz prodaje. Naj bi bili preveč trdi.

Imate kakšne informacije o tem??

Prvič slišim! Me pa prav zanima, če je to res!

Jst tud prvič slišim kaj takega,moje prijatelce vse kupujejo njihove čevlje in niso imeli nikoli problemov njihovi otroci.
Lahko noč!

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Tudi meni so se tisti, do katerih sem prišla, zdeli za koracajčke pretrdi. Kljub vsemu pa za kako zahtevo pediatrov še nisem slišala.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Na stopala mopjega sina tako ali tako nobeni njihovi čevlji ne pašejo, ker imajo previsok opetnik. Z drugimi čevlji tega problema nimamo, pri njihovih pa smo zadaj takoj ožuljeni.

Lahko nočko vsem

O tovrstni zahtevi pediatrov sicer nisem slišala, osebno pa menim, da so zelo zelo trdi.
Pravzaprav me včasih čudi, kako počasni smo v Sloveniji: že vsaj 10 let (pravzaprav 15) vemo, da mora biti otroški čeveljček za zdravo nožico mehah, fiziološki (in nikakor ortopedski) , da nudi čim boljši stik s podlago; da zdrave otroške nožice ni potrebno oblikovati (saj se mora oblikovati sama); da je ne smemo siliti v visoke trde opetnike, ki ovirajo hojo in občutljivim živčnim končičem na stopalu ne nudijo dovolj informacij o tem, po kakšni podlagi se giblje…. Čevlji pa so še vedno (v večini primerov) trdi ….
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Verjetno potem isto velja za čeveljčke Katja&Alen, kaj?

Helena

Helena

Katja in Alen copati se mi zdijo izredno trdi (čevljev ne poznam).
Mi smo za majhne nožice kupovali večinoma Superfit copate in čevlje (sem gledala, da so bili res mehki in brez ortopedskega vložka), za večje noge pa se mi zdijo Cicibanovi kar fajn. Se mi ne zdijo trdi, če jih primerjam z drugimi čevlji in sandali na tržišču (ki so res kot deske), razen redkih izjem (mi smo radi kupovali Superfit in Giostra-Air). Oblikovalsko so pa Cicibanovi, roko na srce, zelo prikupni in se zlahka kosajo z ostalimi, ali jih pa celo prekašajo.

Mislim, da ima Cicibanova linija Softi ene izmed najmehkejših podplatov, kar se jih dobi pri nas. Nekateri med njihovimi čeveljci pa ro res trdi.

Cicibanovi čeveljci, so res veliko pretrdi in tudi nogice se v njih zelo potijo. Niso pa ortopedski, temveč anatomsko oblikovani. Ortopedski čeveljc se dobi le na zdravniški recept.

lp

Ja cicibanovi so res zelo trdi in menda zato za zdravo otroško nogico niso najbolj priporočljivi. Mi kupujemo super – fit in smo z njimi zelo zadovoljni

Našemu malčku ne ustrezajo. ker se mi zdijo predrdi, sploh opetnik. Imam občutek, da grozno žulijo. Sem pa jih kupila prejšnje poletje za našega malčka in nikoli več, ker ni hodil normalno, pa še na boso nogico so se mi zdeli še toliko trši. Poleg tega pa so zeloo dragi kar se mene tiče.

Mene najbolj moti slaba izdelava, velikokrat je na ležišču noge kaka “bunkica”- strjeno lepilo pod vložkom.

mi smo našemu 1x kupili ciciban gojzar zimski … št.28 in je bil super mehek in sploh ga je mali imel ful rad 🙂 … drugače nosi pa Geox čevlje.

po moje je vse odvisno od modela.

B.

Pri Cicibanu izdelujejo čevlje v različno trdih izvedbah tako, da na splošno govorit, da so njihovi čeveljčki trdi ni ravno na mestu. Mi smo pri kupovanju pač pregledali vse trgovine v MB in so njihovi bili med najmehkejšimi (in smo jih tudi kupili) seveda pa kot sem že rekel se modeli razlikujejo. Nekaterim otrokom pašejo nekoliko trši drugi pa raje hodijo (in lažje) z mehkejšimi. Vse pa je stvar izbire..

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Mi čeveljčkov še ne potrebujemo, nam je pa pediatrinja rekla, da ko jih bomo, naj kupimo take z ravnimi podplati, ker je že nekaj časa znano, da tisti anatomski za male nogice niso primerni, čeprav jih pri Cicibanu še vedno izdelujejo.

Mi sicer kupujemo cicibanove čeveljčke. Kupimo pa modele ki so bolj mehki. Me pa čudi kako so predvsem poletni sandalci tisti z gumjastim podplatom zelo trdi, tudi od drugih znamk. Teve sandal pa še nismo poizkusili, ker nam ne ustrezajo po izgledu. Tako da odprtih sandalc še nismo kupili, smo pa kupili ene iz blaga-jeans od cicibana in so kar mehki.
Je pa res, da so določeni cicibanovi čeveljčki res pretrdi, predvsem zimski.
Darja

Sem domačinka in vem, da Petejan naroča podplate na švedskem – nižje kakovost. Vem tudi, da je Ciciban čevelj danes veliko slabši, kot 5 let nazaj….
Mi kupujemo Superv Fit…

Meni in za mojim otrokom so ciciban čeveljčki všeč. Otroka v njih dobro hodita, ne žulijo ju in še lepi so.

Zanima me če so Cicibanovo copati in čevlji res vredu ker nas otrok bi jih res rabil hvala za naprej za odgovor lp

New Report

Close