Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe Chondromallatia patellae dex. (gr. III)

Chondromallatia patellae dex. (gr. III)

Pozdravljeni,
po težavah s kolenom po prometni nezgodi so mi naredili atroskopijo kolena in mi delno odstranili medialni meniskus. Nekaj časa je koleno normalno delovalo in ni povzročalo bolečin. Po približno dveh letih pa se je koleno začelo zatikati in v letu 2003 so ob ponovni atroskopiji ugotovili obrabo pogačice oz. gornjo diagnozo.
Stara sem 27 let in težave se tudi 3 leti po operaciji – sprostitev lateralnega patelarnega retinakula, še vedno nadaljujejo. Koleno večkrat oteče, hoja po stopnicah je neznosna, o kakšnih daljših sprehodih le razmišljam… Zaradi naštetega, po nasvete ortopeda, nosim opornico (genutrain P3), ki mi omogoča “normalnejšo” hojo

zanima me Vaše mnenje o obnovi hrustanca na pogačici oz. kaj se lahko stori da bi bilo koleno skoraj normalno.

Lep pozdrav, Tjaša

Spoštovani,

okvara sklepnega hrustanca 3. stopnje pomeni, da je hrustanec poškodovan več kot polovico debeline. Pri okvarah sklepnega hrustanca v pogačično stegneničnem delu kolena je zelo pomembna čimboljša funkcija štiriglave stegenske mišice, v kito katere je pogačica tudi vložena. Priporočamu tudi tablete ali kapsule, ki vsebujejo hondroitin in glukozamin sulfat. Priporočam Vam, da nas pokličete (041654330), opravite pri nas meritve moči in vzdržljivosti mišic spodnjih okončin, opravite Rtg posnetke obeh kolen in pogačic tangencialno ter pridete v našo ambulanto, kjer Vam bomo pripravili natančen program rehabilitacije.

Lp

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close