Najdi forum

chitosan kapsule-ja,ne?

Zivjo vsem, glih neki brskam po netu, in sm ze prej nekje na forumih brala o tabletih chitosan, ki naj bi vsebovale velik c vitamina in to sestavino. baje da so ful fajn, in da se z njimi (poleg diete valda) da še bolj shujšat, saj naj bi nase vezale maščobe in da baje ne rabiš fizično delat nič posebnega, tko kot je npr. pri claritinu al kaj je ze. če koga zanima naj si mal pogleda stran http://www.usaizdelki.com pa tam pod 30 najbolj prodajanih al pa pod diete in hujšanje. jst ne vem če bi si naročila, mau sm skeptična pa me zanima vaše mnenje, mogoče celo izkušnje…

Hvala vsem, lupčka, celika

A ni Claritin zdravilo za različne alergije?? Ne vem, kake veze ima s hujšanjem.

Jaz nisem za nobeno hujšanje s pomočjo tablet. Raje manj jest in bolj gibat. Tako uspeh ne bo izostal.

R.

Posavka, mislim da je govora o Chitosanu, in ne Claritinu. Jaz imam te tablete že kar nekaj časa doma, pa še nisem poskusila njihovega efekta ali neefekta, tako da ti ne morem povedat prav nič pametnega na to temo.

Lahko vam pa zaželim eno dobro jutro.

Lep pozdrav,
Čiračara

Še ena natega za tiste, ki iščejo čudežno paličico…
Ampak to je samo moje mnenje, izkušenj pa nimam.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Ja v njih naj bi ibli lupinarji iz morja, ki nase vežejo maščobe. Je pa pri vseh teh stvareh zaželeno da nekaj shujšaš predno jih ješ. Se mi zdi, da ti te stvari lahko pomagajo kot pripomočki, kaj vem, da to poješ enkrat na teden, recimo jaz imam doma Metabolan in si z njim pomagam kadar iamm težave s prebavo ali če imam kakšen napad apetita- beri PMS.
Mislim da pojem povprečno eno na teden.
Ampak sem pa strogo na 3MD, ker če boš samo to jedla ne bo nič, mišice ti pa tudi ne bodo zrasle od nič.delat bo vseeno treba.

Napisala je Claritin (da pri njem ne rabiš fizične aktivnosti). Morda je mislila kaj drugega.
R.

Joj, ja sem videla v tekstu, se opravičujem.
Čiračara

celika, obstajajo bliznice, obstaja pa daljsa bolj strma pot, ki pa sigurno pelje do cilja. Saj ves – omejitev pri prehrani + telovadba. Vse ostalo je brez veze – morda celo izgubis tezo, a kaj pa potem? Kilce si pridobila z nepravilno prehrano in ce jo preko diete ne spremenis (se odvadis), bos kmalu na starem. in zopet iskala bliznice…….

Mislim, da je mislila zelo popularen L-karnitin.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

helou punce

hvala za odgovore, ste vse potrdile moje sume. drgač pa ja, uni da drugi tableti so nek karnitin, narobe sm napisala, ker sm pa glih isti dan šla seb po claritin, za alergijo;) se oproščam, ampak ja, sm misla chitosan. jst sm kot veste tut že od 3. na dieti, sj gre lepo, sm pa res razmislala ce bi kej za zravn. ampak se vam pridruzujem in hkrati zahvaljujem, mislm da nam bo tko bolj zdravo uspelo. hvala za mnenja. drgač sm pa dans ful razočarana, sm sam 1 deko zgubila od učer, pa je bil sadn dan, poleg tega od enih nism nč jedla, k je bil post in se z vodo nalivala. in sm cist malu;( in sm dans kr mau tečna, učit se mi ne da in tko…ampak sj vem, vztrajnost, vztrajnost…kolk ste že ve kej dale dol v enem tednu?

še enkrat hvala, bodte pridne, papa

ps:zdj pa komej cakam da grem kuhat, dans je mesk, bom dala kr piščančka v pečico, mi vzame najmanj časa, pa mal pora bom podušila pa ga dala na konc notr. pa sulatko!

celika

Jaz svetujem jemanje chitosana bolj poredko, ker ima to grdo navado da absorbira tudi esencialne mascobe ala omega 3 in 6

Najboljši načrt za hujšanje je ureditev prehrane, saj veste 5 obrokov dnevno, kolikor toliko točno na uro, pa uravnoteženi obroki.Glede Chitosana je tako, da možno res veže maščobo, samo telo tudi potrebuje nekaj maščove za normlano delovanje, torej iz tega bi nekako sledilo, če imate strogo dieto z malo maščobami, pa na to še Chitosan, ne vem če je ravno najbolj zdravo. Podobno je Metabolan, mogoče res pomaga pri prebavi, vendar milsim, da ena tableta tedensko, ni nič, dolgoročno
jemanje po priloženih navodilih res uredi majčkeno prebavo, če imate težave le s to drugače za sam hujšanje pa ni nobenih dodatnih uspehov. Sem preizkusila sama, dieta deluje enako z ali brez metabolana. Kilce nič hitreje ne padajo. Moj recept je bil izogibanje sladkarijam, sladkim sokovom,belemu sladkorju, prve tri mesece stogo ločevanje OH in beljakovin, in pa 5 obrokov dnevno, ter obvezno 2l vode dnevno.Uspeh je 30 kg v 7 mesecih.Brez lakote in slabe volje.

LP! Monja

Bravo Monja, vse čestitke

Iskrene čestitke tudi z moje strani.

Pozdravček Marika

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Zaključek
S chitosanom je hujšanje enostavno. Pri nekaterih dietah z vnosom samo 10% maščob od celotnih kalorij postane hrana že brez okusa. Poleg tega človeku bolj ugaja hrana, ki ni popolnoma brez masti.
Pri uporabi chitosana praktično ni potrebno spreminjati prehrane, saj le ta veže maščobe, ki so že v hrani.

Kljub čudovitemu in enkratnemu delovanju chitosana, pa le ta ne bo v veliko korist osebi, ki razmišlja takole: “Končno sem našel sredstvo, ki mi bo omogočilo jesti klobase in zrezke vsak dan”.Chitosan je potrebno uporabljati razumno.

Kadar nameravamo shujšati, je potrebno razmisliti tudi o kombiniranju chitosana z nekim shujševalnim programom, ustreznejšim načinom življenja in povečano fizično aktivnostjo.

MOJ SKLEP:
Bila sem priča v zeliščni lekarni pri nakupu (popolnoma tuji opazovalec). Oseba je hotela NEKAJ, kar ji bo še vedno omogočalo jedenja dunjskih šniclov in pomfrija, in ob tem imeti zavest, da nekdo drug nekaj počne namesto nje.
Veliko lažje, kot razmišlajanja in borbe, ki jih bijejo mačke tega foruma. A to je le tek na kratke proge.

http://www.medicaartis.si/teorija_chitosan.htm#21

New Report

Close