Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Champix, alkohol, zmanjševanje

Champix, alkohol, zmanjševanje

Pozdravljeni,

kmalu bom začela s Champixom in imam pred tem nekaj vprašanj, na katera nisem našla odgovora na forumu.
Zanima me, če lahko v času jemanja Champixa pijem alkohol (v mislih imam priložnostno pitje, kozarec ali dva vina, morda pivo).
Zdravnica mi je dala recept za dve škatlici (prvo in eno nadaljevalno). Ali moram potem spet po nov recept za ostale nadaljevalne škatle (verjetno imajo vse enako vsebino, kajne?) do 12. tedna? In kako se preneha z jemanjem. Ali je treba postopno zmanjševati in koliko časa traja to zmanjševanje?
Pa še zadnje vprašanje – zanima me, če lahko, v primeru, da se odločim terapijo s kakršnegakoli razloga prekiniti pred 12. tednom, ali to storim kar naenkrat in ne vzamem več nobene tablete ali je potrebno tudi tu postopno zmanjševanje?

Upam, da nisem bila predolga in najlepša hvala za odgovor.
Želim vam lep dan.

Spoštovana!

Najprej iskrene čestitke za pogumno odločitev!
Alkohol v mejah, kot ste opisali, lahko konzumirate, če se da res čim manj.
Po nove recepte vam ni treba, saj lahko beli recept v lekarni zahtevate nazaj in ga uporabljate za nadaljnje dvige zdravila (uporabite seveda recept za nadaljevalno terapijo).
Postopno zmanjševati ni potrebno, je pa zelo pomebno da zares jemljete zdravilo dovolj dolgo, bolje še dlje, kot je predpisano, ker se s tem zmanjšuje nevarnost ponovitve kajenja.
Če se odločite za prekinitev terapije, lahko to storite brez zmanjševanja odmerka

Sicer pa držimo pesti za vas in sporočite, kako vam gre.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close