champix
Spoštovani!
Champix se dobi samo v lekarnah na beli recept, ki vam ga napiše vaš zdravnik.
Kot sem že zapisal v svojih prejšnjih odgovorih, deluje ta preparat tako, da se kompetitivno veže na nikotinske receptorje v možgani, kar prepreči vezavo nikotina. Ob tem pa deluje tudi delno agonistič (stimulativn), kar prepreči hitri upad nevrotransmitorjev (dopamin, serotonin itd.) in zmanjšuje na ta način odtegnitvene simptome, ki so posledica prehitrega padca nevrotransmitorjev. To vse pomaga kadilcu, da lažje preneha s kajenjem, vendar pa je vseeno potrebno, da začne spreminjati tudi svoj življenjski slog, odstrani iz svoje okolice vse predmete, ki ga spominjajo na kajenje (vžigalice, pepelniki…), se začne ukvarjati s športom, zdravo prehrano, si najde nove konjičke, preneha z rituali, ki so bili povezani s kajenjem itd.
Predvsem pa je potrebno se odločiti in vztrajati in prepričan sem, da bo uspelo, morda ne prvič, pa v kakšnem od naslednjih poskusov. Le pogum!
Pozdravljeni,
zavojček nadaljevalnega zdravljenja s tableti Champix (28 tablet) stane za 14 dni cca 42,00 €, odvisno od lekarne (na mojem računu je 41,92 €).
Za 12 tedensko terapijo torej potrebujete:
– 1 začetni cenejši zavojček (nižji odmerki) in
– 5 nadaljevalnih zavojčkov.
Pa še ta štos. V privatni lekarni so želeli gotovino, ker je bel recept, V Lekarni Ljubljana pa ni problema glede načina plačila.
Pa srečno vsem na poti brez cigaret