champix
Pozdravljeni!
Zanima me če je kdo tu jemal champix in če je res potem nehal kaditi. Problem je v tem, tudi jaz jih jemljem, a so se pojavili str. učinki kot zelo slab spomin, sploh več ne vem kje kaj pustim, koncentracije NI, počutje pa na podnu aja da ne umenm SLABOST!! Ja uglavnem se sprašujem če je uredno jemati te tablete (jemljem jih samo zarad cene…)
Spoštovani!
To kar opisujete kot stranski učinek tablet (slab spomin, težave s koncentracijo), niso posledica jemanja tablet, ampak prenehovanja kajenja. Ker ni več stimulacije nikotina, na katero se je vaše telo navadilo, pride do teh senzacij. Vendar to traja le v začetnem obdobju prenehovanja, dokler se organizem zopet ne navadi delovati brez nikotina. Stranski učinek tablet pa je lahko slabost. Poskusite lahko s polovičko tabletke inse bo slabost verjetno zmanjšala, tako da jo boste lahko prenašali. Vsekakor vztrajajte kljub trenutnim težavam in videli boste, da bo počutje vse boljše. Prepričan sem, da vas Vsi na tem forumu podpiramo.
Pozdravljeni!
Priporočeno zdravljenje je 12 tednov. Večino časa, razen začetnega obdobja, se jemlje 2×1 tableto na dan. V zavojčku je 28 tablet, stane pa 37€ in je to torej za dva tedna. Za še boljši in dolgoročen uspeh se priporoča še nadaljnjih 12 tednov. Cena naj bi bila preračunana tako, da je enaka, kot bi porabili, če bi pokadili en zavojček cigaret na dan.
Prva škatlica košta 37, naslednje pa 42 evrov ( torej 37 + (5 x 42)).
To naj bi bila nekako približno cena po mojih informacijah.
Vendar mislim, da je to zanemarljivo v primerjavi z zdravjem.
Jaz ne kadim že 45 dni in sem prepričana, da mi champix zelo pomaga.
Veliko uspeha in lep miklavžev pozdrav………..liljana
No ja meni zadostuje ena tableta na dan in to je to, me pa zelo zanima če so šekakšne druge tablete ki pospešijo prebavo… resno občutek imam da me bo razneslo, kot da se je vse ustavilo, probal sem z telovadbo, miganjem cel dan zvečil čigumije pa ni efekta nočem pa kšn donat al pa čaj pit, mogoče Linex ali kaj podobnega?
Težave s prebavo se pojavljajo zato, ker se je črevo “navadilo” na stimulacijo z nikotinom. Za izboljšano odvajanje bi Vam svetoval čim več balastnih snovi v prehrani (sadje, zelenjava), veliko pijte vodo in nesladkane napitke in pa kljub temu, da vam morda ni všeč, topel Donat zjutraj na tešče. Donat je zelo dobro “zdravilo” in črevo se ne navadi na njegovo stimulacijo, kot se lahko to zgodi pri odvajalnih čajih in tabletah. Linexa Vam ne bi priporočal, ker se ga uporablja v obratni potrebi – pri diarejah. So še tablete Dulcolax ali Novolax, vendar bi vseeno vztrajal na Donatu. S tem se boste tudi dodatno rehidrilai, kar je izjemno pomebno za naš organizem.
Vso srečo želim