Najdi forum

champix

Lep pozdrav vsem.
Že več kot dva meseca ne kadim. Sploh ne morem verjeti, zdelo se mi je nemogoče, da bi lahko nehala. Pokadila sem dve in več škatlice na dan, kadila več kot 30 let. Pomagala sem si Chamixom. Zdravilo pomaga, a bistvo je, da se človek sam odloči, da bo nehal. Imela sem kar hudo abstinenčno krizo. Močno potenje, vročica, tresenje, nervoza…kot pravi drogeraš, ki se odvaja od droge. Pa sem vztrajala in danes sem kar malo ponosna na to.
Ja, v veliko pomoč mi je bil Champix…pomaga, da lahko vztrajaš v uresničitvi odločitve: prenehati s kajenjem.
Ker sem se močno zredila, imam tokliko posla z dietami in hujšanjem, da sem na krizo kajenja čisto pozabila.
Jemljem samo še 0,5g Champixa…že 10 dni…pa je vse ok. Ne vem, ali lahko že počasi preneham z jemanjem zdravila?
Hvala za odgovor.
Tatjana

Slabost in Champix

Šele sedaj sem prebrala vaše sporočilo sama sem imela tudi slabosti ki sem ji omilila tako

da sem spila tableto pol ure oz. eno uro po jedi in mi je pomagalo. Sedaj 3.mesec nimam več težav .

SPOŠTOVANI!

Želela bi nasvet, želim se odvaditi kajenja s tableti champix. Ker jemljem še Seroquel 2 tabl. zvečer,Amizol-1 tb, in Asentro zjutraj 100 mg, ter dvakrat dnevno Propranolol, me zanima, če ta zdravila kaj ovirajo delovanje champixa.
In še eno vprašanje, kako vsa ta zdravila vplivajo na poklicnega voznika težkih tovornih vozil’ hvala za vaš cenjeni odgovor!

Spoštovana!

Glede na navedena zdravila Vam moram svetovati, da se pred jemanjem Champixa posvetujete z zdravnikom, ki Vam je ta zdravila predpisal.
Prav tako se pogovorite s svojim zdravnikom glede upravljanja vozil – potrebna je previdnost in Vaš zdravnik mora oceniti sposobnost za vožnjo.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

Pozdravljeni,

Danes je 14 dan odkar ne kadim. S pomočjo champixa je res lažje, kot pa ste ugotovili bivši nekadilci je res potrebna volja. Nobena kemija ne pomaga, če ni želje.
Sam pa imam drug problem, ki mi najeda živce. Spanje. Čeprav sem zmerno aktiven, me uničujejo noči, v katerih zaspim za 15 min; se prebudim, zijam v zrak pa spet zadremljem, pa spet zbudim. To mi jemlje koncentracijo in moč za dnevne naloge in družino.
Ima kdo kakšen nasvet, ker tablet ne bi rad nehal jemati?

Težave s spanjem niso posledica jemanja tablet ampak pomanjkanja nikotina. Imate dve možnosti, da poskusite s kakšnim uspavalom, ali poskusite zdržati toliko časa, da se organizem ponovno privadi na delovanje brez nikotina. To lahko traja še dva do tri tedne. Jaz bi vam bolj svetoval to drugo varianto, če se le da. Zavedam se, da je v tem času kvaliteta vaših aktivnosti precej manjša, vendar je pomebno, da to kritično obdobje prebrodite. Priporočal bi vam tudi lahko rekreacijo, kakšno uro pred spanjem. Veliko uspeha vam želim.

Spoštovani, danes sem tretji dan na Champix. S kajenjem se nisem prenehala, bom 8 dan. Vendar takoj po prvem odmerku 0,5mg vse tri dni, sem ratala razdražljiva, zivčna, stvari težko speljemo mirno. In pa se ponoči se zbujanje, tudi 3 x in več na noč. Teh simptomov prej nisem imela. Poudarjam, s kajenjem se nisem prenehala. Kaj menite sem preobčutljiva na take tablete, do sedaj nisem še nikoli jemala česa takega. Obenem pa prebolevanja pljucnico, danes sem zadnji dan na antibiotikih. Ali naj prenehamo ali vztrajam na tabletah? Najlepša hvala v naprej za odgovor.

Spoštovana!

Najprej čestitke za pogumno odločitev. Prepričan sem, da lahko vztrajate, kljub težavam ki se, ali se še bodo pojavljale.

Težave, ki jih opisujete, so lahko posledica prenehovanja kajenja in jemanja vareniclina. Vendar večina težav tekom jemanja počasi preneha, potrebno pa je vztrajati. Vsekakor bi vam svetoval, da poskusite vztrajati in nadaljevati po shemi. Težave z nespečnostjo ponavadi prenehajo v prvem do tretjem tednu, prav tako napetost. V kolikor pa bo napetost in nespečnost prehuda, pa seveda z preparatom prenehajte, še prej pa svetujem obisk pri svojem zdravniku.

Držim pa pesti, da vam uspe vztrajati in zmagati.

Najlepša hvala za hitri odgovor. Vas lepo pozdravljam in bom nadaljevala.

New Report

Close