Najdi forum

cez rob sprejemljivega

Skušala bom biti kratka. Pred dvema letoma sem se zaradi moževe nezvestobe ločila (takrat je že drugič živel cca 1 mesec pri drugi ženski). Potem se je preselil nazaj v najino hišo, češ da bomo poskusili znova itd.
Ni se obneslo. Ves čas se je sestajal z njo, mene pa poniževal, zavračal, sramotil in izvajal nasilje nad menoj. Ko sem pregledala vprašalnik za določitev mejne osebnostne motnje sem ugotovila, da bi znal biti mejna osebnost. Pri določenih alinejah niham med DA/NE varianto in odgovori so pozitivni štirje od devetih tako, da je vse skupaj plavajoče… Nisem strokovnjak, z njem pa po njegovem ni nič narobe samo jaz sem zmešana, pogoltna..in starejša hči 16 let, ki ga je pričela odklanjati prav tako, 13 sin pa je super in mu nikoli ne reče nič..
Skratka, živi v skupni hiši, ne drži se tožbe (glede stikov, preživnine..) v glavnem ne predstavljam si bolj neurejenega zasebnega življenja kot je moje!
Zgubljam energijo za rešitev zadeve, ne morem več.. Smejati se skoraj ne zmorem več.. Ko sem ga prosila da se odselo je rekel da se bo, vendar tega ne naredi. Sedaj je peljal otroka k njegovi partnerki in ga učil naj mi to skriva, ker bom jaz ponorela in… Res je, da tega ne dovolim, ker sem od njega zahtevala da se odseli in se drži ločitvenega dogovora. Sin pa upa, da ne bo odšel in pristaja na vse manipulacije, ki jih ves čas z to partnerko kujeta proti meni in me zasmehujeta. Imam občutek, da se prav hranita na konto mene in mojih otrok. Pri tem poslušam izjave, da sem nesposobna, smrdim, da mu dol visi zame…obenem pa me sprašuje jaj mislim narediti za ta odnos in naj mu že enkrat dokažem da bom naredila kaj zanj in potem bi se pa on odločil če sem predlagala dovolj.
Ko sem prosila, da mi pove kdaj bo odpeljal otroka na dopust je rekel, da bo odpeljal le sina in da meni tudi slučajno ne misli razlagati kdaj, da me prav nič ne briga…
Vesela bom vaših nasvetov, mnenj.. sama enostavno ne zmorem več! Ne vem več kaj je prav in kaj ni.. Pa je bil včasih res mož, ki sem ga spoštovala in popolnoma drug človek. Kot bi danes govorila s popolnim tujcem. Nerazpoznaven! Edino kar me je res motila je bila njegova hitra jeza, ki je kar “priletela” in maščevalnost in pogrevanje ves čas istih zamer. Sedaj pa prav uživa v svoji novo pridobljeni “moči” in pravi da je ponosen na svoja dejanja, ker ne bo nikolin več “moj copat”…
Ugotavljam, da si je našel pravo žrtev v meni.

beda… nekako čim bolj forsiraj da se odseli in sinu povej kako je na stvari, da je oče manipulant in nesramen…druge rešitve skoraj ni, samo naj se čimprej odseli in seveda, naj se mu vse slabo vrne njemu in tisti kozi ki jo sedaj ima. srečno

je, da greš če je le mogoče/oz najdeš pot/, sama vstran,se odseliš.Sin pa če želi, naj ostane pri očetu.Ne pusti se manipulirati danes bivšemu, pozneje sinu/hčeri.
Vzemi si mir in človeka vredno življenje, ker po tem kar sem prebrala, še kako verjamem, da si v nezavidljivem položaju, ki pa je, POMNI, rešljiv!
Želim ti, da zbereš moč in pogum in potegneš črto!

Takole je s takimi.
Popuščala si mu, ga jemala nazaj, vedno je lahko delal, kar mu je pasalo brez posledic, vedno si je
jemal samo zase, drugi mu dol visite….z otroki vred, ki so mu samo sredstvo za manipulacijo.
In zdaj se lepo norca dela predvsem iz tebe. A veš zakaj?
Zato, ker se lahko.

Moj nasvet: sama ne boš dosti opravila, preveč si utrujena in zmedena- Torej kaj? Ja najdi si
pomoč vendar. Poišči si odvetnika ali odvetnico, ki ga boš zadolžila za izterjavo dolga in izselitevin
in res popolnoma vse prepusti njemu. Odvetniku določi, kaj bi TI rada (glede premoženja, otrok,
stikov, preživnine) in potem se umakni. Ne pogovarjaj ali pogajaj se SPLOH z možem. Ker te
vrti, kakor njemu paše. Lepo reci za vsako stvar “pogovori se z mojim odvetnikom”…pa boš
videla ali bo lahko tudi njega vrtel. Kar misli naj si. Naj ti ne bo škoda denarja za to, boš videla,
da bo prihranek ogromen – predvsem v tvojih živcih in tudi rešeno bo vse prej in bolje.
Težko te razumem, ampak glede odselitve, preživnine in stikov že imaš odločbo? Naj ti jo
pomagajo udejaniti.

Ti se umakni, če se imaš kam, če pa ne, zmanjšaj komunikacijo z možem na čisto minimalni
minimum. Glede otrok potrpi, dokler tožba ne bo mimo, ne daj se prizadeti preko otrok, ker
so njegovo najmočnejše orožje. Tudi če te prizadane, mu za nobeno ceno ne daj vedeti,
špilaj ravnodušnost, če moraš jokati, se zapri nekam in se zjokaj – skratka ne kaži šibkih točk.

Pokaži mu zobe – ko ga bo fajn udarilo po žepu si bo premislil te zafrkavat dalje.

Ce je hisa skupna, verjetno ne bos imela miru glede premozenja. Jaz bi na tvojem mestu,
seveda z mozevim soglasjem hiso prodala, si denar razdelila in si kupila stanovanje in vzela
otroka k sebi. To je prvi korak, ki bi bil zame najvaznejsi. Umakni se od njega za vsako ceno, ker
ti povzroca neizmerno skodo, prav tako otrokoma. Tak clovek ne bo nikoli boljsi, temvec vedno
slabsi. Posledice ponavadi nosijo drugi, najhujse pa otroci. Cas je za hitro ukrepanje. Srecno.

Vsem, ki ste mi svetovali in namenili svoj čas moji situaciji iskreno hvala. Vsak nasvet zase je dragocen in verjamem, da je pri posameznicah (tudi posameznikih) rezultat težkih življenjskih preizkušenj.
Hja, ne vem ali sem imela res že vsega dovolj (že davno bi morala potegniti črto oz. postaviti meje) ali so pomagali vaši nasveti, kakorkoli sem odšla z otrokoma, pustila vse in mi je fajn. Ko se zjutraj zbudim me nihče ne žali!

Fajn bodte, meni in ostalim pa držite pesti, da se bi takih “pravljic” dogajalo čim manj!

New Report

Close