Najdi forum

bliža se zima in otročka že zebe v nogavičkah ali pletenih copatkih star je 10 m ali naj mu že kupim čevlje.na kombinezonu nima tistih copatkov zraven

Da pri tej “starosti” smo mi že kupili čevlje in tudi copatke…..
Sicer jih otrok res preraste 1,2,3-zanje pa je treba odšteti kar nekaj tisočakov.
Predlagam,da se v nedeljo sprehodite po sezamovem sejmu(o tem je veliko govora)in prepričana sem,da boste za malo denarja dobili “veliko muzike”z drugo besedo-morda le 5krat obute čeveljčke…..Pa dober nakup,kjerkoli že..

Tudi mi imamo 10-mesečnico in smo ji ravno prejšnji teden kupili prve zimske čevlje pri Cicibanu. Za tako hiter nakup smo se odločili, ker vem, da čez 1 mes ne bodo imeli več nobene številke. Obuvali jih pa še ne bomo, tudi copat nimamo. Zaenkrat kombiniramo z dvojnimi nogavičkami, čez bombažne damo še termo ABS nogavičke, ki pa ji sicer kar rade dol lezejo, pa še sezuva se.

Fizioterapevtka nam je rekla, naj damo čevlje čim kasneje in naj bi se otrok naučil hoditi bos ali v nogavičkah. Mi bomo s čevlji začeli ali ko bo začela hodit ali pa ko bo v vozičku že tako mraz, da tudi deka ne bo zadoščala.

Tako majhne najmanj zebe v toplih nogavičkah, tolkih vrečah ali dekah. Naš je pri 11 mes pošteno šibal, pa je imel v toplih, z mucko podloženih čevljih in volnenih nočavičkah nogice ledene. Nato smo ga v vozičku obulu le v dvoje nogavičke in pokrili z deko, pa je imel nogice tople.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Otrok potrebuje cevlje takrat, ko ze sam samostojno in zanesljivo hodi (ne tisto, da ga drzimo za roke). To je obicajno 6-8 tednov od prvih samostojnih korakov. Cevlji ga do takrat omejujejo pri ucenju hoje.

Za sminkarijo ali zato, da ga ne zebe zunaj v vozicku, pa mu lahko na noge das volnene nogavice in/ali copate, ter pokrijes z odejo, odvisno pac, koliko je mrzlo.

LP,
Meli

PS: Malo se uporabi iskalnik, ker bos dobila veliko menj in informacij o tem.

kaj pa naredite,ko se otrok,ki še ne hodi samostojno,želi postaviti na noge,se premikati ob opori nekje,ko ne more biti samo v nogavičkah-recimo restavracija,slaščičarna…V takem primeru je verjetno fajn imeti čevlje!?Naša desetmesečnica počne ravno to in drugače kot s čevlji ne bo šlo!

Lp

Mi smo za take priloznosti imeli copate iz semisa, katerih mi ni bilo zal, ce so se umazali. Sem jih pac pocistila. V ne vem kaksne luze pa mi nismo hodili v tistem obdobju, ko se je mala ucila hoditi, cevljev pa se ni imela.

LP,
Meli

Mi tudi z ABS štumfki nismo nič komplicirali, smo dali na tla, nogavičke potem sezuli in oprali. Pa druge obuli, sem imela ravno zato vsaj 1 par v rezervi.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Super so copatki iz ovčje kože.Mi smo jih lani kupili na štantu ob Ljubljanici pred novim letom.Komaj čakam, da bodo spet štanti, ker bom kupila še ene. Copatki dobeseno rastejo z otrokom, ima vedno tople noge, občutek za hojo je odličen-naša je shodila pri 10.mesecih.Imam druge copatke za v vrtec, ker morajo imeti gumijast podplat, pa ima vedno potne noge, v teh “ovčjih” pa nikoli. Kar se toplote tiče so ti najboljši.Za hojo po umazanih površinah zunaj smo pa kupili čeveljčke-ampak te je imela obute samo ko je hodila, v vozičku je imela copatke.
A mogoče kdo ve, kje se dajo dobiti ti ovčji copatki, da ne bom čakala do decembra?
lp
Majda

New Report

Close