Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija cevke v ušesih in hudo vnetje

cevke v ušesih in hudo vnetje

Lani so sinu takrat staremu 4 leta odstranili žrelnico in vstavili cevke v ušesa. Pred tem je imel stalna vnetja (9 vnetij v roku 8 mesecev) zaradi stalno zabasanega nosa. Nos smo čistili redno, skoraj sigurno pa tega niso počeli v vrtcu, zato je zbolel vedno po dveh dnevih bivanja v vrtcu.
Operacija je uspela, vse do danes ni bilo problemov četudi je bil nos zabasan. Še vedno smo nos čistili kot običajno, sam izpihuje brez problemov in je sam zelo pozoren da je nos prehoden.

Danes na sistematskem pregledu pa so ugotovili, da ima gnojno vnetje in da mora jemati antibiotike. Cevke so še vedno na mestu pred dvema dnevoma je iz enega ušesa pritekel smrdeč izcedek, pa smo ga s palčko obrisali. Bolečin nima, vročine tudi ne.

Vprašanje, ki ga imam je naslednji:
– kako je sploh lahko prišlo do tako hudega gnojnega vnetja, če ima cevke.
– Kaj lahko pričakujem v prihodnje, ko mu bodo v marcu cevke odstranili (če se ne bodo same izločile).
– ali se taka vnetja rada ponavljajo kljub cevkam v ušesih.

Zelo sem zaskrbljena zaradi njegovega sluha. Drugo kar me pa teži je stalno prisoten strah zaradi ušes, ali ga boli, cuka…. ali se lahko kopa ali čepki držijo ali pazi na čepke in ušesa……. ali je nos ok, čiščenje noska. ALI MOGOČE PRETIRAVAM. Prosim za vaš odgovor

Spoštovani!

Cevke v bobniču ne preprečujejo vnetja, ampak so samo stalna odprtina za drenažo srednjega ušesa. Ko ima otrok vstavljene cevke je večja možnost vnetja srednjega ušesa.
Zato morate paziti, da otroku v ušesa ne priteče voda in da se otrok ne potaplja. Čepki v ušesih so kot pomoč pri temu preprečevanju, še vedno pa morate sami najbolj paziti.
Po končanem kopanju lahko pri otroku s sušilcem za lase od daleč malo vpihate toplega zraka.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close