Najdi forum

Cerelle kt

Pozdravljeni.

Zanima me vaše mnenje.

Stara sem 43 let in zadnje leto sem imela zelo boleče in obilne menstruacije, ponavljajoča vnetja. Brisi so bili vedno negativni(za bakterije in glivična obolenja). Ginekolog mi je ob UZ “našel” miom, katerega so mi odstranili-histeroskopija. Po odstranitvi mioma mi je ginekolog predlagal vstavitev materničnega vložka. Ker ne želim “tujka” v telesu, mi je predlagal kt, ker imam baje odebeljeno sluznico.

Predpisal mi je kt Cerelle, katere jemljem zdaj dobra dva tedna.

Moje vprašanje je:

Ali naj jemljem kt, kljub temu da sem imela redne menstruacije točno na 28 dni, skoraj vedno na dan točno? Moj problem je bil, ker so bile menstruacije zelo boleče in bi baje kt naj pripomogle, da se “uredi” bolečina menstruacije.

Kaj je po vašem manjše zlo? Jemati kt ali ob menstruaciji vzeti Nalgesin forte proti bolečinam?

Kontracepcijskih tablet nisem nikoli jemala in nekako s težavo sprejmem, da pa jih zdaj pri teh letih le jemljem.

Če preneham, kaj lahko pričakujem? Menstruacijo takoj ko preneham? Ali naj vzamem zadnjo tableto en dan pred menstruacijo in potem več ne jemljem?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Antonija

Spoštovani,

v danih okoliščinah (predsodki pred sicer idealno možnostjo MV Mirena) vam je bila ponujena najboljša alternativa za obvladovanje tako krvavitev kot težav ob menstruacijah, zato se težko odločam namesto vas. Seveda je možno tudi simptomatsko zdravljenje težav ob M (Nalgesin), odločitev glede izbire poti pa je povsem vaša in le vi veste, kaj vas bo navdalo z največjim zadovoljstvom in občutkom varnosti. Če se odločite za prenehanje uporabe KT, predlagam, da ta ciklus zaključite kot predvideno in nato prekinete s terapijo.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close