cerazzete – pozabljeni tabletki
Pozdravljeni,
že skoraj leto dni jemljem cerazzete. Ta mesec se mi je prvič zgodilo, da nisem vzela dveh zaporednih tabletk (vzela sem jo v torek, naslednjo šele v petek, ko sem vzela 2 in jih od takrat spet normalno vsak dan jemala. v soboto sem imela sp. odnos. Zanima me, kolikšna je možnost, da sem zanosila?
Kolikor sem razumela delovanje teh tabletk, poleg oviranja ovulacije, ima še druge načine preprečevanja nosečnosti (gostitev sluzi, stanjšanje sluznice…).
koliko časa po nevzeti tabletki bi lahko nastopila ovulacija? Menstruacije,odkar jemljem cerazzete skorajda nimam.
Vnaprej hvala za odgovor!
Če pozabite vzeti Cerazette za več kot 12 ur obstaja možnost ponovne vzpostavitve ovulacije in s tem zanositve. Po taki zamudi je treba vedno uporabiti še kondom do konca škatlice. Če bo po tej zamudi prišlo do izostanka menstruacije, pa čeprav je šibka, zaradi varnosti naredite test na nosečnost.
Ponovno pozdravljeni,
od odnosa po pozabljenih tabletkah je minilo 16 dni in danes sem naredila test, ki je negativen. Ker M nimam že 3 mesece (rekli so mi, da je za cerazzette to normalno) nimam orientacije kdaj bi naj drugače delala test. Mislite, da ga moram ponoviti čez nekaj dni ali je verodostojen ta današnji?