Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Cerazette pozabljena tabletka

Cerazette pozabljena tabletka

Pozdravljeni!

Že dve leti in pol jemljem kontracepcijske tabletke Cerazette. V četrtek, 6.6. sem pozabila vzeti tabletko, oz. morala bi jo vzeti med 8. in 9. uro zjutraj, ampak sem jo vzela šele ob 21h zvečer, tako da sem zamujala nekaj več kot 12 ur (12,5ure maksimalno). Naslednji dan, v petek sem tabletko zjutraj vzela ob normalnem času. V navodilu za uporabo piše, da kontracepcija ni zmanjšana, če tabletko vzamemo v roku 12 ur. Zato sem imela v petek zvečer spolne odnose, vendar sem vseeno zaskrbljena, kako je z zaščito in ali je možno, da bi zanosila? Naj povem tudi, da imam že nekaj dni rahle krvavitve, kakor jih imam ves čas jemanja teh KT.

Kaj naj sedaj naredim, da se prepričam, kakšno je stanje, ali je za test nosečnosti še prehitro?

Hvala za pomoč in odgovor.

Možno je, čeprav malo verjetno. 48 ur po tem bi morala uporabljati kondom. Test naredite vsaj 14 dni po soplnem odnosu.
Če ob tabletkah krvavite, bi bila smiselna zamenjava. Srečno

Najlepša hvala za odgovor. Da se pomirim, bom naredila test, ko bo čas.

Znima me še nekaj, ko ste ravno načeli temo. KT Cerazette jemljem, saj kombiniranih tablekt z estrogenom oz. njegovim analogom ne smem jemati. S katerimi tabletkami bi lahko zamenjala Cerazette? Ali v Sloveniji obstajajo še katere druge progesteronske KT? Oz. ali morda pride v upoštev kakšna druga oblika kontracepcije?

Hvala za odgovor.

Če ne smete uporabljati estrogenom, alternativa Cerazette v obliki tabletk ne obstaja. Mogoče maternični vložek Mirena z levonorgestrelom?

Pozdravljeni!
Tabletke jemlem prvi mesec vsak dan ob 11 uri v soboto sem pozabila tabletko in jo vzela nekaj min. Cez polnoc. Spolne odnose pa sem mela v torek. Je kaksna moznost zanositve?

Hvala za odgovor.

7 dni bo morala uporabljati kondom. Čez 3 tedne naredite test za nosečnost.

Pozdravljeni!

V soboto 26.10 sem pozabila vzeti tabletko. Vzela sem jo šele z naslednjo, torej v nedeljo ob 12h. spolne odnose sva s fantom pred tem imela 21.10 – s kondomom. Prav tako sva imela spolni odnos v noči iz 1 na 2.11 s kondomom, ki pa sva ga pred odnosom najprej narobe obrnila tako, da je stran, ki nato vstopi v vagino bila v kontaktu s penisom, nato pa sva ta isti kondom še vseeno uporabila. Ali obstaja verjetnost zanositve zaradi semenčec, ki bi lahko bile prisotne na kondomu zaradi morebitnega pred izliva??

Pozdravljeni!

V soboto 26.10 sem pozabila vzeti tabletko. Vzela sem jo šele z naslednjo, torej v nedeljo ob 12h. spolne odnose sva s fantom pred tem imela 21.10 – s kondomom. Prav tako sva imela spolni odnos v noči iz 1 na 2.11 s kondomom, ki pa sva ga pred odnosom najprej narobe obrnila tako, da je stran, ki nato vstopi v vagino bila v kontaktu s penisom, nato pa sva ta isti kondom še vseeno uporabila. Ali obstaja verjetnost zanositve zaradi semenčec ki bi lahko bile prisotne na kondomu zaradi morebitnega pred izliva??

Hvala za odgovor

Pozabila sem omeniti da je bila pozabljena tabletka v koncu prvega tedna jemanja tabletk(torej 6 dan nove škatlice) pred tem sem jemala tablete redno.

Hvala za odgovor

*5 dan

Se opravičujem zaradi pomote.

LP

Pozdravljeni.Cerazzete sem jemala 2 leti in pol in res nisem imela men. ampak sem jih nehala jemati junija in do konca avg. nisem imela men.potem pa na 14 dni po malo izcedka za 2dni in to do Jan.Zanima me kdaj se izločijo te hormoni iz telesa in da bom imela spet normalno menstruacijo.hvala za odgovor

Če ni možnosti, da bi bili noseči, obiščite ginekologa. Hormoni prenehajo delovati takoj, ko prwenehate s tabletkami.

New Report

Close