Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija cerazete ali pa nič?!?

cerazete ali pa nič?!?

Sem 6 mesecev po porodu, na naslednjega otroka še ne misliva, bi ga pa imela čez kaki 2 leti. Moja ginekologinja pravi, da lahko imam Cerazete ali pa kondom, da drugo ne pride v poštev. Mene pa zanima če je to res, ali obstaja še kaka druga alternativa? Nekaj sem slišala o neki injekciji, ki drži 3 mesece. Zakaj pa to ne pride v poštev? Dojim še 2X na dan. KAj pa potem, ko bom prenehala z dojenjem, kaj pride v poštev? Hvala za odgovor.

Doječe mamice lahko uporabljajo Cerazette, ker ne vpliva na tvorbo mleka v dojki. enako nanjo ne vpliva maternični vložek,ki pa je pri krajšem času do nove nosečnosti manj primeren. Depo injekcija je zaradi samega dojenja tudi primerna izbira, manj ugodni so sopojavi ob njeni uporabi, zapleten pa je tudi postopek nabave zdravila.
Če dojite le še 2x na dan, boste verjetno že kmalu tudi prenehali dojiti, takrat pa lahko nadaljujete s tem kar boste pričeli uporabljati oz. pričnete z uporabo kombiniranih hormonskih tabletk.
Toplo priporočam ponoven pogovor z osebno ginekologinjo!

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

No pa me zanima ravno zaradi teh tablet. Jemljem jih že štiri mesece in zdej zadnjo škatlico krvavim že tri tedne(zadnji teden zelo močno). Moje ginekologinje ni,ker je na dopustu. Jemljem jih pa zaradi tega,ker po tretjem porodu sem imela težave-zelo močne menstruacije. Lani ob tem času sem imela tudi čiščenje,ker sem krvavela kar dober mesec skupaj. V glavnem imela sem operacijo miomov pred štirimi leti,3x sem rodila in po vsakem porodu je bilo slabše(mislim s krvavitvami). Uporabljala sem tudi mireno. Boljše da ne povem,kako je bilo. Imela sem jo 7.mesecev in iz meseca v mesec sem bolj krvavela.
Pri teh tabletah sem mislila,da se je to umirilo,ker sem imela dva meseca samo rahel izcedek,sedaj pa…..
Imam še 8 tabletk do konca potem pa sem se odločila,da bi kar prenehala,ali naj nadaljujem? Kaj mi vi svetujete,preden grem na kontrolo?

Pozdravljeni!
Tudi jaz imam probleme z izbiro kont. po porodu. Polno dojim in gin. mi je priporočil uporabo obročka Nuva ring. Dobila sem polno nasprotujočih si inf. o tej metodi (primerno ob dojenju ali ne), pa me zanima še vaše mnenje.

Hvala in lep pozdrav.

uporabljam cerazete tablete.menstruacijo sem dobila 6 mesecev po porodu ,problem je da sem do sedaj dobila dve in vsak je traja 6 tednov .par dni močna ,potem pa relativno močan izcedek … (pred porodom sem imela menstuacije dolge 10 dni in zelooo močne )
ali lahko upam na umiritev ciklusa glede na to da tablete jemljem že 10 mesecev?
hvala

Pri premočni krvavitvi je na mestu kontrola pri ginekologu, do takrat pa ne bi prekinjala terapije. po pregledu bo jasno kako naprej.

Nuva ring je kot kombinirana kontracepcijska tabletka in v času dojenja ni dobra izbira, če želite naprej dojiti saj lahko spremenijo količino in sestavo mleka.Boljša izbira je Cerazette ali pa Mirena, lahko tudi kondom.

Če se je ciklus po porodu šele vzpostavil, je mogoče, da opažate vmesne izcedke. Moti me le občasno močna krvavitev, zato bi bilo dobro, da vas pregleda vaš ginekolog in svetuje kako naprej

Srečno vsem trem.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Pozdravljeni!

12. 5. sem rodila in sem danes pri ginekologinji kot zaščito dobila cerazette tabletke. Razumem in vem, da je to, poleg kondoma, katerega pa s partnerjem pač ne želiva uporabljati, edina možnost kontracepcije, ker namreč polno dojim. Zanima pa me, kako je s pridobitvijo teže. V navodilih namreč piše, da je možen porast teže. Pred zanositvijo sem tehtala 67 kg, ob porodu sem jih imela 81. Trenutna teža je 70 kg. Ker res ne želim pridobiti kilogramov, kot sem jih pri tabletkah femoden (v štirih letih kljub vsakodnevni vadbi 8 kg) in ker želim čim prej izgubiti kilograme, me zanima, ali je ob uporabi cerazette tabletk pogost pojav pridobitve teže.

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Andreja

Praviloma bistvenega povečanja telesne teže ni, nekoliko se lahko spremeni le zaradi zadrževanja tekočine-podobno kot pred menstruacijo. Ob pravilni, redni in zdravi prehrani in ustrezni telesni aktivnosti se ne smete zrediti

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

New Report

Close