CEPLJENJE(davica,tetanus in oslovski kašelj)
Spoštovani !
Ker sem o obveznemu cepljenju dojenčkov zasledila na spletnih straneh večinoma negativne stvari (članek od mag. Karin Rižner) in tudi sama mislim,da to danes res ni nujno potrebno,ker se pojavljajo virusi in bakterije v novih oblikah…..me zanima kaj o tem mislite vi starši.
Moj starejši otrok je bil redno cepljen in je kot trileten vseeno prebolel oslovski kašelj in tudi danes pri 11-ih letih je zelo podvržen virozam. Sedaj pa imam zopet dojenčka in je bil 2x cepljen.Prvič mi sploh niso všeč posledice cepljenja na tako majhnih otrocih in bi se resnično rada izognila tretjemu cepljenju,kot drugo pa,če to storim me bodo baje sodno preganjali. Zato bi resnično rada vaše mnenje in naj me kdo prepriča o DANAŠNJI koristi cepljenja.
Hvala za odgovor
Moj 14 mesečnik je bil trikrat cepljen z DiTePer cepivom in po tretjem cepljenju je imel zelo hudo reakcijo. Odločila sem se, da ga niti slučajno več ne bom cepila. Sedaj čakam, da bom dobila poziv s sodišča. Tudi jaz sem prebrala vse mogočo literaturo, vključno z internetno stranjo SVOOD in druge tuje strani. Tega je res ogromno! Mislim, da bi se vsi starši morali pozanimati tudi o drugi strani cepljenja in se potem odločiti! Je pa res, da tudi sama nikoli ne bi pomislila, da ga ne bi cepila, če ne bi imel tako hude reakcije. Na žalost sem se začela zanimati o cepivih šele po sinovi reakciji in sedaj ga niti v sanjah ne bom cepila. Niti nobenega naslednjega otroka!
Žal koristi od ceplenja NI. Sicer izgleda da pomaga, ampak potem lahko prebolimo bolezen kasneje,ko ceplenje ne deluje več, večinoma kot odrasli, kar je dosti slabše. Stranskih učinki je tokilo, da mi naše otroci nismo dali cepiti, saj je hčerka po prvem ceplenju nonstop kričala, dobila visoko vročino in še. Nikoli več. Poznam veliko ljudi, ki so in še imajo! trajne posledice od ceplenja. Te primere se seveda hitro pomete pod preprogo, da ja nobeden ne bi izvedel za nijh.
Sicer zdravniki vedno pravijo, da je popolnoma varno, ampak katera zdravila pa je? VSAKA ima stranske učinke. V tujini se ob cepljenu dobi listek, ki mora biti priložen vsakemu zdravilu, z stranskimi učinki.
Samo pri nas ne, ker se bojiji, da starši ne bodo dali cepiti otroci, ko preberejo možne stranske učinke!
Vsak naj bi bimel priložnosti izvediti za oba vidika ceplenja, da se lahko odloči po svoji presoji in ne bo potem šokiran, ko vidi posledice ceplenja.
Še veliko več na to temo, tudi kako se izogniti cepljenu in kao potem naprej po sodni poti je opisano na spletni strani
Tudi mi smo imeli po 3. cepljenju di-te-per grozljivo reakcijo, o tem se že nekajkrat pisala, pa se ne bi ponavljala. DObili smo že 2 poziva za OMR cepljenje, “k sreči” smo bolni, tako da se nam niti izmišljevat ne bo treba. Zaenkrat še vztrajam na načelu, da je moj otrok bil cepljen, kolikor je bil in ne bo več, razen če nas bodo dobesedno prisilili v to z novo zakonodajo, kar se dejansko obeta :((
A ve veste, da so se ne tako dolgo nazaj otroci umirali zaradi bolezni, kot so nastete? Sestrica od mojega oceta bi bila zdaj stara 46 let, pa je pri 9 mesecih umrla zaradi oslovskega kaslja – zaradi hudega kasljanja ji je pocila zilica v mozganih! Danes so prav po zaslugi velike precepljenosti otrok te bolezni zelo redke, ce pa se pojavijo, so to le blazje oblike, saj je precepljeno okolje zelo neugodno za razvoj povzrociteljev, ki so zato bolj oslabljeni. Zelo verjetno je sicer, da vasi otroci kljub necepleju ne bodo zboleli, vendar je tako le zaradi starsev, ki so osvesceni in svoje otroke cepijo. Ce ze bodo, bodo to blazje oblike bolezni. Mene zanima kaksne so hude reakcije po cepljenju? Vrocina, driska, bruhanje… ja, v redkih primerih, vendar pa te doletijo vse otroke, ce ne drugace prileti en rotavirus, pa smo tam. Za moje pojme majhna zrtev (pa ne mislit, da jaz ne trpim, ko vidim mojega otroka tako ubogega!!!!!) v primerjavi s HUDIMI, TEZKO OZDRAVLJIVIMI boleznimi, ki se jih na ta nacin izognemo. Moji bojo vsi cepljeni. Aja, do zdaj smo dali skozi dve cepljenji Di-Te-Per, prvega brez posledic, drugega z vrocino, zatecenimi bezgavkami in enotedenskim jokanjem, ker je slabo jedel, bil neprestano zaspan in na splosno se mu je videlo da se pocuti precej slabo. Zdaj, po enem tednu, je spet srecen malcek + zasciten pred boleznimi!
Da ne govorim o cepljenju proti mumpsu, predvsem za fantke – a veste, da mumps lako povzroci trajno NEPLODNOST fantov! Pa kako lahko sploh pristanete na minimalno tveganje, da bi vasega sinka doletelo kaj takega! Da ne bi uzival s svojimi otroki, kot vi z vasimi????? In tveganje z rdeckami pri puncah?????
cebelica1 – kaj pa, ko ti otrok NEHA DIHAT?! Ko ne veš, a ti je umrl, a je še živ in mrzlično razmišljaš, kaj za hudiča sploh lahko narediš?! A sploh lahko pomagaš? Ko vprašaš o stranskih učinkih, ti itak nihče nič ne pove, v najboljšem primeru dobiš “mal vročince in mal oteklince”?! Ko celo noč šteješ vdihe in tipaš, a diha ali ne?
A veš, da je med drugim lahko – lahko!- stranski učinek cepljenja OMR encefalitis? Meningitis? Redko, ampak je. Ti je kdo to povedal ob cepljenju? So ti povedali za znake? So ti povedali, kako ukrepat?
Kdaj slišala za Kawasakijev sindrom?
A pa ti veš, da tile cepljeni in “zaščiteni” fantki lahko krasno zbolijo za mumpsom pri 12, 13 ali 18-tih letih? Kajti zaščita takrat popusti. Da je mumps za odraslega fanta ali moškega bistveno bolj nevaren, kot za majhnega dečka? Takrat res pusti skoraj vedno kot posledico neplodnost in vsak dan srečujem prijatelja, ki ga je to doletelo – prav zato, ker je bil cepljen.
A ti veš, da lahko za ošpicami zboli odrasel človek ali pubertetnik? A veš, da so v številnih tumorjih -rakavih in nerakavih- našli seve degeneriranega virusa ošpic?
A ti veš, da so opravljene neizpodbitne raziskave, ki dokazujejo, da je sindrom nenadne smrti dojenčkov DOKAZANO povezan s cepljenjem di-te-per? V cepljeni skupini je bilo nekaj (točna št. mi je ušla) smrti, medtem ko v necepljeni niti ene, pa so dojenčki iste starosti spali na trebuhu, s polnimi želodčki, na hrbtu, na boku…?! Odkar sem ta pojav doživela pri lastnem, k sreči veliko večjem otroku, mi je povsem jasno, kako se to zgodi.
Zato mi ne mahaj z neodgovornostjo in neosveščenostjo, prav? Preberi še kaj, razen tega, kar ti pod nos porinejo v ambulanti. Ne ošpice, ne mumps, ne rdečke, niso “težke in težko ozdravljive bolezni”. So virusne bolezni, kjer antibiotiki ne pomagajo, so pa to bolezni, ki so jih naši starši preboleli, večinoma brez vsakih zapletov. Večinoma, kot so cepljenja “večinoma” brez posledic. Ampak naši starši so IMUNI, medtem ko mi nismo, tako jaz kot mož sva kljub cepljenju prebolela ošpice, jaz pa tudi mumps.
Davico, tetanus in oslovski kašelj mi še lahko prodaš za “težke” bolezni. Tukaj se težje odločaš, kako in kaj. Vemo, da je oslovski kašelj za dojenčka praktično vedno smrten. Izjeme so redke. Poleg tega je res hudo nalezljiv Ampak zakaj pa cepijo še 5-letne otroke? In zakaj ti isti otroci še vedno zbolevajo? ZAkaj uporabljajo staro cepivo, ki je dosti slabše in z veliko več stranskimi učinki, kot drugje v EU? Ko zastaviš to vprašanje, ti začenjo pod nos metat statistiko, konkretnih odgovor pa kar ni.
Statistika je eno, konkretno življenje konkretnega-TVOJEGA!- otroka je pa druga pesem. In ko se soočiš s tem, da je ta tvoj otrok del te “slabe” statistike, te mine, verjemi!
Pa še to: po enem tednu tvoj otrok še niti slučajno ni zaščiten pred boleznimi. Cepivo prime šele po 4 tednih. Toliko v informacijo.
Skr bna – bravo za obširni odgovor cebelici1. Cebelica1 – perečitaj kaj preden boš 100 % zaupala zdravnikom. Vedi, da je vse povezano s farmacijo, študijskimi potovanji, sponzorstvom in dobički.
Naš dojenček je star točno 3 mesece in včeraj smo bili pri pediatru. Ker v družini nismo čisto zdravi (mož viroza) in se mi je zdelo, da pikica tudi ni čisto O.K. smo prosili za preložitev cepljenja. Naleteli smo na tuš. Pediatrinja se sploh ni hotela več pogovarjati, še tisto, kar nas skrbi nismo izvedeli. Nekako je posumila, da smo proti cepljenju. Po vsem kar smo prebrali, smo res. Vendar ob dovolj strokovni razlagi, garanciji, da bo otrok O.K. in prevzemu odgovornosti za posledice cepljenja (zdravnika) nismo proti. Sedaj je pri nas možev bratranec, ki je zdravnik v Ameriki in smo se obširno pogovarjali o pozitivnih in negativnih učinkih cepljenja. V Ameriki cepijo vse živo. Je pa res, da imajo najboljša in najnovejša zdravila. Tudi tam se pojavi epidemija oslovskega kašlja (kljub cepljenosti), ker so cepiva prešvoh. Hvala bogu, da jo pregledal on, tako, da veva kako je s punco. Že od poroda se ji vleče nek pisk v pljučih (ob naporu bolj izrazit), sicer nič zastrašujočega in po napotku bratranca bi morala dobivati zdravilo. Kako naj to povemo pediatru, če se pa sploh z njo ne moremo pogovarjati.
Glede cepljenja pa še vedno ne veva kaj narediti. V prvi vrsti bova menjala pediatra. Rada bi tudi izvedela ali je kje (kateri pediater bi to opravil) možno cepiti s posameznimi cepivi (ne kombiniranimi). Zavedava se, da je problem prvi dve leti, ko je otrok majhen in da so lahko posledice bolezni res hude. Na drugi strani pa so stranski učinki cepiv tudi zastrašujoči.
Seveda hude reakcije niso vročina, bruhanje, jok… Ampak to, da otrok dobi krče, izgubi zavest, neha hoditi, umre, ostane pohabljen celo življenje in še.
Žal je v Sloveniji problematika cepljenja tabu tema.
Cepljenje je zakon (v vsakem smislu besede) in z tem že ne more biti nič narobe, a ne? Slpoh ne, če naši sveti zdravniki to tako zagovarjajo. Ja, saj morajo, drugače so takoj ob licenco! In še za vsako dozo cepivo, ki dajejo,pobirajo lepo provizijo!
Poglejte malo v statistiko od ministerstvo za zdravstvo, kjer vsak mesec JAVNO objavljalo koliko cepljenih in necepljenih otrok so zboleli za nalezljivami bolezni! A ni čudno, da je več kot 60 %, včasih celo izključno!!! cepljenih otrok?
Dajte se malo bolj informirati, preden otrokom slepo pustite vbrizgati smrtonosen strupeni koktail! Ko popije malo parfuma, takoj vsi priletimo k zrdravniku, pustite jim pa mirno vbrizgati tako mešanico, ki jo sami v življenju niti povahali ne bi! HALLLOOOO, kje je tukaj logika in čut odgovornosti do otroka?
Pisno zagotovilo od zdravnika, da bo po cepljenju otroka vse vredu in brez posledic, pa žal ne bo izdal nobeden zdravnik, ker bi bilo isto, ko da ti zagotovi, da bo z otrokom vse v redu, če ga pustiš, da pade na tla!
V Sloveniji je par pediatrov, ki cepijo po želji tudi z posameznim cepivom, samo se zelo neradi izpostavijo. Ena od nijh dela v ZD Moste, Lj.
Sporočilo
bmilan
Pridružen/-a: Tue Jan 2005 10:58
Kraj: Trbovlje
Objavljeno: Tue Jan 25, 2005 11:03 am Naslov sporočila: MMR cepivo (povzročitelj avtizma?)
——————————————————————————–
Avtizem pri otrocih povezan s cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR)
Utah, 2. september 2002 – Raziskovalci Univerze v Utahu ( ZDA) so potrdili, da obstaja povezava med cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR) in avtoimunskimi reakcijami, ki vplivajo na nastanek avtizma (psihol. definicija avtizma = bolezenska zaprtost vase; avtistični otroci zelo težko navežejo verbalne stike z okoljem ).
Raziskovalna skupina pod vodstvom dr. Vijendre Singha ( Utah State University ) je analizirala vzorce krvi 125 avtističnih otrok in 92 zdravih otrok brez razvojnih okvar. Ugotovili so, da imajo avtistični otroci signifikantno povečano stopnjo MMR protiteles v krvi. Del komponente cepiva, ki vsebuje virus ošpic, je pri 75 avtističnih otrocih povzročil neobičajen imunski odziv, do reakcij pa ni prišlo pri normalnih otrocih. Več kot 90% avtističnih vzorcev, ki so povzročili imunski odziv pri cepivu proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, je bilo pozitivnih tudi na protitelesa, ki vplivajo na nastanek avtizma. V možganih ta protitelesa napadejo osnovne sestavine mielina. Mielin je snov iz maščob in beljakovine, ki oblikuje varovalno plast živčnih vlaken. Mielin daje značilen videz beli možganovini, deluje pa kot električni izolator živčnih vlaken in tako povečuje učinkovitost prevajanja živčnih dražljajev. Raziskovalci menijo, da je v raziskavi opisan avtoimunski odgovor povezan z vzroki za nastanek avtizma. Propadanje mielina se imenuje demielinizacija in je povezano z nastankom živčnih boleznih, med njimi tudi multiple skleroze.
Več o tem: Measles of MMR may cause autoimmunity in autism
Vijendra K. Singh: Autoimmunity and Neurological Disorders
Vijendra K. Singh: Autism, Autoimmunity and Immunotherapy
Raymond Gallup: Autism Autoimmunity Project:Autism and Autoimmunity